Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Nečakaný dabl Red Bull

Sunday, 02. 10. 2016 - 12:57, Ľuboš Kašický   

Nečakaný dabl Red Bull

Šokujúca porucha motora Hamiltona darovala víťazstvo redbullom a zvýšila náskok Nica Rosberga v priebežnom poradí MS F1.

Kolízia v prvej zákrute, odstúpenie suverénneho lídra, penalizácia a nečakaný dabl nádherne okorenili malajskú veľkú cenu F1 aj bez predpovedaného dažďa. Po tom, ako Rosberga v prvej zákrute zostrelil dravý Vettel to najprv vyzeralo, že Nico stratil nielen body, aj šance na titul. No zatiaľ čo Vettel musel zo zlomeným závesom zaparkovať, tak Rosberg začal stíhaciu jazdu z posledného miesta.

r23-1.jpg

Keď sa Rosberg pretlačil do prvej päťky, tak sme začínali kalkulovať, ako bude vyzerať poradie po týchto pretekoch. Vyzeralo to na jasné víťazstvo neohrozeného Hamiltona, ktorý doteraz kraľoval celému víkendu. V 41.kole však prišiel šok! Lídrovi vybuchol motor a prvé dve miesta nečakane padli do lona pilotom tímu Red Bull Racing.

r13-podium.jpg

V tej dobe sa Rosberg pasoval o štvrté miesto s Raikkonenom, no jeho agresívne predbiehanie v 38.kole stewardi odmenili desaťsekundovým trestom. Nico to ešte nestačil predýchať, keď situáciu znova zmenilo nečakané odstúpenie Hamiltona. Teraz bolo dôležité odskočiť ferrari Kimiho Raikkonena o desať sekúnd a potvrdiť dôležité body za tretie miesto. Tie boli jediné reálne, keďže pomalšie redbully boli už príliš vpredu.

r24.jpg

Darovaný dabl redbullom vyprovokoval na pódiu topánkovej oslavy Ricciarda, ktorý sa snaží do histórie zapísať ako chlapík, ktorý víťazstvá oslavuje pitím šampanského zo svojej prepotenej topánky. Navyše k tomu nabáda aj všetkých kolegov na pódiu.

r25-2.jpg

Oveľa podstatnejšie však bolo, že vďaka pätnástim bodom Rosberg zvýšil vedenie v priebežnom poradí MS pred Hamiltonom už na nádejných 23 bodov a to ešte uvidíme, či porucha Lewisovho motora si znova nevyžiada výmenu komponentov motora. To by totiž znamenalo, že Angličan dostane ďalšiu penalizáciu na štarte, ktorá poskytne Nemcovi novú výhodu.

r22-3.jpg

Po chybe vlaňajšieho víťaza Sebastiana Vettela, ktorý odstúpil už v prvej zákrute, ostala ťarcha výsledku Ferrari na pleciach Kimiho Raikkonena. Ten však na mercedesy a redbully zjavne nestačil a červení boli radi aspoň štvrtému miestu.

r2-5.jpg

Oveľa radostnejšie sa tvárili v McLarene, kde sa potvrdili, že Hondy sa znova zlepšili a Button s Alonsom doviezli autá na peknom siedmom a deviatom mieste. Alonso pritom štartoval z posledného 22 miesta a polepšil si o vynikajúcich 15 miest!

Už o týždeň jazdíme na japonskej Suzuke, ktorá je jedným z najuznávanejších okruhov a dokonale preverí rozloženie síl štartového poľa. Máme sa teda na čo tešiť. Nevadí, že si budeme musieť znova privstať.

r-res56-final.jpg

Poradie MS po Sepangu (16/21):

Piloti: Rosberg 288 bod., Hamilton 265, Ricciardo 204, Raikkonen 160, Vettel 153, Verstappen 147, Bottas 80, Perez 74, Hulkenberg 50, Alonso 42, Massa 41, Sainz 30, Grosjean 28, Kvyat 25, Button 19, Magnussen 7, Wehrlein, Vandoorne a Palmer 1 bod.

Tímy: Mercedes 553, RedBull 359, Ferrari 313, ForceIndia 124, Williams 121, McLaren 62, Toro Rosso 47, Haas 28, Renault 8, Manor 1 bod.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri