Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Meeke bude testovať Citroen DS3 R3 na Rally Mont Blanc

Monday, 30. 08. 2010 - 15:39, Katarína Ďurecová   

Meeke bude testovať Citroen DS3 R3 na Rally Mont Blanc

Citroen rovnako ako Ford vo svojom debute s novým autom vyhral. Bryan Bouffier pri svojom štarte s Citroenom DS3 R3 na írskej Ulster rally presvedčivo vyhral vo svojej kategórii a navyše si pripísal vynikajúce piate miesto celkovo. V druhej rally pre Citroen DS3 R3 sa o rovnaký úspech iste pokúsi úradujúci šampión IRC Kris Meeke, ktorý bude s novým Citroenom štartoval na Rally Mont Blanc, ktorá je súčasťou francúzskeho šampionátu.

Jean-Francois Liénéré z Citroen Racingu sa k vystúpeniu Meeka na tejto rally vyjadril: „Na svojom druhom podniku sa DS3 R3 súťažiť vo veľmi rozličných podmienkach ako panovali v Írsku. Vieme, že ďalšou úrovňou pre nás je súperiť s vynikajúcimi francúzskymi pilotmi. 10,000 kilometrov, ktoré sme natestovali nám umožňujú byť vážnymi súpermi na všetkých možných povrchoch, ale nie je nič, čo by nahradilo ozajstnú rally, pokiaľ chcete vedieť, čoho je auto skutočne schopné. Kris Meeke, ktorý túto rally pozná, pretože sa nej zúčastnil už minulý rok bude určite chcieť využiť všetky jeho skúsenosti z rally a naše skúsenosti z testovania na to, aby našiel to správne nastavenie a bol počas rally čo najrýchlejší."

Citroen UK

Kris Mekke ohľadne svojho štartu s Citroenom DS3 R3 na francúzskej Rally Mont Blanc absolvoval aj krátke interview:

Toto bude váš druhý štart na Rally Mont Blanc. Čo si o tomto podniku myslíte?
Pred pár rokmi som tu bol lyžovať a keď som videl tie cesty, chcel som sa zúčastniť aj rally. Minulý rok som na to konečne dostal šancu a táto skúsenosť mi iba potvrdila, aká fantastická rally to je. Scenéria je absolútne úžasná a najviac som si užil rýchlostnú skúšku Joux Plane. Jedná sa o veľmi špeciálnu rally, kde ste vydaný na pospas neustále meniacemu sa počasiu, ktoré môže zmeniť veľa vecí.

Citroen UK

DS3 R3 nedávno dosiahlo výborný výsledok na rýchlych a hrboľatých cestách Ulster Rally. Vy s ním budete jazdiť na absolútne odlišnom podniku - ako sa chystáte k tejto rally pristúpiť?
Miesta, na ktorých som testoval DS3 R3 boli vlastne trošku podobné typom rýchlostných skúšok na Rally Mont Blanc. Chceme začať s dobrým základným nastavením, ktoré chceme vylepšovať v priebehu rally. Viem, že auto sa na tomto povrchu správa veľmi dobre a tak proste chcem počas rally zrýchlovať. Auto už ukázalo, že je rýchle a konkurencieschopné. My sme tu na to, aby sme toto zistenie ešte podčiarkli a vydáme zo seba to najlepšie na to, aby sme to docielili.

Zúčastnili ste sa vývoja DS3 R3. V čom spočíva najväčšia sila tohto auta?
DS3 R3 je ozajstnou výkladnou skriňou technológií. Je novou generáciou áut, ktorá zahrňuje všetky možné zaujímavé technické inovácie, ktoré ešte predtým na súťažnom aute neboli použité. Myslím, že treba spomenúť najmä poloautomatickú sekvenčnú prevodovku a turbo motor s neuveriteľným krútiacim momentom s tým, že auto je stále ľahké na ovládanie. Teraz už len potrebujeme zistiť ako je na tom Citroen DS3 R3 v porovnaní so svojimi súpermi. Som si istý, že všetkých prekvapíme.

Radek Vojtěchovský;img-1716-3.jpg

Rally Mont Blanc sa koná vo francúzskej oblasti Morzine v dňoch od tretieho do piateho septembra.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri