Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Petter Solberg má jasný cieľ – vyhrať

Tuesday, 31. 08. 2010 - 10:59, Katarína Ďurecová   

Petter Solberg má jasný cieľ – vyhrať

Solberg priznáva, že v Nemecku rozmýšľal o tom, že to po nevydarenom prvom dni zabalí. „Som rád, že som to nakoniec neurobil. Problémy, ktoré ma postihli boli veľmi frustrujúce, ale nakoniec sme sa vrátili do pretekov a bojovali", hovorí o nemeckej rally Petter Solberg.

Solbergovi sa nakoniec jeho rozhodnutie vyplatilo, pretože získané body za piate miesto ho stále udržujú v boji o prvú trojku v celkovom poradí šampionátu. (Solberg je momentálne štvrtý a na tretieho Latvalu stráca 17 bodov a na druhého Ogiera 33 bodov.) Matematicky je dokonca stále možné, aby získal titul, pretože v hre je ešte 100 bodov a Solberg stráca na Loeba „iba" 91, ale to by Loeba musel postihnúť naozaj katastrofický koniec sezóny. Druhé alebo tretie miesto je však pre Solberga viac než možné.

Vladislav Maschl;img-2766.jpg

„Po Sébastienovi Loebovi som v Nemecku vyhral najviac rýchlostných skúšok, čo ukazuje, čoho som schopný. Myslím, že mám rýchlosť na to, aby som vyhral hociktorý z nadchádzajúcich podnikov, len k tomu potrebujem trošku viac šťastia. V prvé dni sme mali nejaké problémy, čo bolo veľmi nešťastné, ale keď sme na poslednej rýchlostnej skúške vyleteli z trate, to už bola moja chyba", uzatvára svoje vystúpenie na nemeckej rally Petter.

Vladislav Maschl;img-9604-2.jpg

Solberg nechcel konkretizovať, na ktorej z nadchádzajúcich rally si naviac verí: „Všetky ich mám rád. Francúzsko bude pre mňa nové, ale okrem toho viem, že dokážem byť rýchly v Španielsku, Japonsku alebo vo Veľkej Británii." Práve na rally Veľkej Británie by však Solberg mal mať zrejme najväčšie šance. Dokázal tu vyhrať štyrikrát v rade v rokoch 2002-2005.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri