Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Volkswagen zrejme vstúpi do WRC - otázkou je kedy

Saturday, 28. 08. 2010 - 19:11, Katarína Ďurecová   

Volkswagen zrejme vstúpi do WRC - otázkou je kedy

Volkswagen je po Mini ďalšou značkou, ktorá by mohla vstúpiť do šampionátu WRC. Samotný šéf Volkswagenu Kris Nissen sa k celej veci vyjadril: „Zaoberáme sa touto možnosťou už viac ako rok. Myslíme si, že vstup do WRC môže byť pre nás veľmi zaujímavou možnosťou a nikdy sme z toho nerobili žiadne veľké tajomstvo. Faktom je, že sme veľmi radi, že do WRC vstúpilo Mini a tak tam teraz budú tri značky. Taktiež sme radi za spoluprácu zo strany Jeana Todta a FIA. Za dva alebo tri roky uvidíme pre divákov ešte zaujímavejšie rally. To je niečo, čo radi počujeme a preto máme o WRC veľký záujem."

Čo sa týka roku, kedy by Volkswagen pravdepodobne vstúpil do WRC sa Nissen vyjadril: „Keď sa s určitou platnosťou rozhodnem, tak budeme potrebovať tak dva roky a to znamená, že ak sa v blízkej budúcnosti rozhodneme o vstup do WRC - hovorím teraz o najbližších mesiacoch - môžeme urobiť rozhodnutie vstúpiť do WRC v roku 2013 a ak nie, môže to byť rok 2014. Naše autá vždy pretekali na rôznych tratiach a myslím si, že WRC je jedným z najzaujímavejších disciplín, aké v motoršporte existujú."

Vladislav Maschl;img-2741.jpg

Čo sa týka auta, s ktorým by Volkswagen do WRC vstúpil, tak sa hovorí najmä o Volkswagene Polo, Golf a Scirocco. Volkswagen Scirocco poháňaný biopalivom sme dokonca mohli vidieť nedávno na Rally Deutschland, kde v ňom ako predjazdci išli Carlos Sainz a Nasser Al-Attiyah.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri