Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Lukyanuk vypadol, Grzyb miešal karty

Saturday, 02. 06. 2018 - 21:18, Ľuboš Kašický   

Lukyanuk vypadol, Grzyb miešal karty

Na treťom podniku majstrovstiev Európy, na slávnej rely Akropolis, nás svojimi výkonmi teší slovenský tím Rufa Sport a jeho pilot Gzregorz Grzyb.

 


Neriadená strela z Moskvy, Alexej Lukyanuk, nedá čistý hetrik. Po víťazstve na Azorských aj na Kanárskych ostrovoch vyrazil ruský pretekár víťazne aj na rely Akropolis, no už v štvrtej rýchlostnej skúške odlomil koleso a musel z etapy odstúpiť. „Snažil som sa ísť opatrne, šetriť gumy aj auto," krčil ramenami Lukyanuk. „Niekde sme však nabehli sa balvan, ktorý som nevidel. Utrhlo nám to rameno ľavého predného kolesa. Skúsili sme to opraviť, ale nedalo sa. Budeme pokračovať zajtra."

ac02.jpg

Odstúpenie Rusa posunulo do čela Bruna Magalhaesa, ktorý dnes išiel ukážkovo a kontroloval vedenie celý zvyšok etapy. „Bolo to o prežití," priznáva silný Portugalčan. „Bolo to šialené dopoludnie. Ešte som nikdy niečo také nezažil. Všade veľké kamene a balvany na ceste. Niekde som dokonca musel zastaviť a obísť to z druhej strany," opisoval drsnú šotolinu na grécky spôsob Magalhaes.

ac01.jpg

Na našu radosť sa dnes výborným výkonom predviedla poľská posádka slovenského tímu Rufa Sport v zložení Grzegorz Grzyb a Jakub Wrobel. Grzyb sa po nie najlepšom štart vo včerajšom prológu dnes chytil a prepracoval až na druhé miesto za Magalhaesa. Žiaľ, v závere aj on trafil balvan a tiež poškodil predné ľavé koleso. „Som veľmi sklamaný. Snažil som sa ísť dnes opatrne," smútil Poliak, ktorý si dnes naozaj zaslúžil nocovať v prvej trojke.

ac05.jpg

Grzybovi dnes výborne kontroval Maďar Norbert Herczig, ktorý nakoniec prenocuje druhý pred záverečnou nedeľňajšou etapou. Tretí je Poliak Hubert Ptaszek (všetci traja lídri na vozidle Škoda Fabia R5). Grzyb napriek poškodeniu došiel RS8 na sedemnástom mieste a v celkovom poradí klesol na šieste miesto so stratou asi 4,5 minúty.

ac06.jpg

V nedeľu slávna Akropolis, ktorá má ambíciu vrátiť sa do kalendára majstrovstiev sveta, pokračuje dvojicou sekcií po dve rýchlostné skúšky. Rozdiely sú síce veľké, no stať sa ešte môže čokoľvek a poradie sa môže ešte meniť. Víťaza by sme mali poznať zajtra popoludní.

res-leg1-8.jpg

ac07.jpg

ac03.jpg

Pozri tiež Rufa Sport galériu



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri