Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Lukyanuk to myslí vážne!!!

Saturday, 05. 05. 2018 - 19:18, Ľuboš Kašický   

Lukyanuk to myslí vážne!!!

Druhé víťazstvo z dvoch štartov v novej sezóne ERC robí z Rusa Alexeja Lukyanuka hlavného ašpiranta na uvoľnený trón majstra Európy v rely.

 


Suverénnym spôsobom štart - cieľ dnes zvíťazila na Kanárskych ostrovoch, druhom to podniku európskeho šampionátu, ruská posádka Alexej Lukyanuk a Alexej Arnautov na Forde Fiesta R5. „Je to fantastické! Tlačili sme na to celý víkend. Som šťastný z našej výkonnosti a veľmi ďakujem môjmu tímu, sponzorom, fanúšikom. Boli všetci úžasní," rozplýval sa v cieli Alexej Lukyanuk, ktorý si týmto víťazstvom upevnil vedenie v priebežnom poradí Majstrovstiev Európy.

ka05.jpg

Oproti včerajšku sa nič nemenilo ani na druhom mieste. Iba 21-ročný Lotyš Nikolaj Gryazin (Škoda Fabia R5) ukázal svoje kvality, no sám priznal, že na Lukyanuka ešte nestačí. „Bola to vydarená súťaž. Zasa sme sa niečo naučili, no klobúk dolu pred Alexejom, ktorý bol rýchlejší," povedal Gryazin.

ka01.jpg

O treťom mieste ešte nemáme zatiaľ rozhodnuté, keď síce podľa času tretí skončil Fabian Kreim (Fabia R5), no pri prejazde na poslednú rýchlostnú skúšku ho zastavili policajti a kvôli tomu prišiel na štart eresky neskoro. Čaká sa preto, že dostane penalizáciu, ktorá by ho mala odsunúť na štvrté miesto. Na tretie by tak mohol poskočiť domáci José António Suárez (Hyundai i20 R5), ktorý tretiu priečku stratil včera v závere prvej etapy potom, ako sa sťažoval na zlý setup auta.

ka04.jpg

Veľmi pekne si na kanárskych ostrovoch počínal slovenský tím Rufa Sport, za ktorý jazdí nám dobre známy Grzegorz Grzyb. Poliak včera stratil na druhom úseku a prepadol sa až na osemnáste miesto. V ďalšom priebehu sa však Grzegorz do toho oprel a včera nocoval na deviatom mieste. Dnes si pozíciu vylepšil ešte o ďalšie tri miesta. „Škoda tej druhej eresky. Chceli sme do prvej päťky," trochu zamrzelo Grzyba, ale vzápätí optimisticky dodáva tak, ako ho poznáme. „Boli to veľmi pekné preteky. Teším sa, že sme v cieli tak náročnej súťaže." Body, ktoré Grzyb vezie domov isto potešia a urobia dobrý základ pre zvyšok ambicióznej sezóny ERC.

Marcin Rybak;grzyb2day1.jpg

Tretím podnikom Majstrovstiev Európy v rely bude slávna rely Akropolis počas prvého júnového víkendu. 

res-final-3.jpg

Pozrite si galériu Rufa Sport z posledného dňa súťaže



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri