Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Akropolis Rally vyhral Magalhaes. Grzyb nakoniec šiesty

Sunday, 03. 06. 2018 - 18:18, Ľuboš Kašický   

Akropolis Rally vyhral Magalhaes. Grzyb nakoniec šiesty

Posledný deň tretieho podniku Majstrovstiev Európy v rely už poradie príliš nemenil. Na trati dominoval včera odstúpivší Lukyanuk a Magalhaes iba kontroloval vedenie.

 

O výsledkoch slávnej gréckej rely Akropolis sa vlastne rozhodlo v sobotu. Problémy odstavili Alexeja Lukyanuka i Grzegorza Grzyba a Portugalčan Bruno Magalhaes mal otvorenú cestu k prvému tohtoročnému triumfu. Dnes do poslednej etapy vyštartoval s viacej, ako minútovým náskokom, čo znamenalo neurobiť chybu a udržať pozíciu. To sa Portugalčanovi nakoniec aj podarilo, hoci jeho výkon už tak úžasný nebol. „Sen sa zmenil na skutočnosť," radoval sa v cieli Bruno. „Zapísať moje meno na listinu víťazov medzi tie veľké mená je úžasné!"

ac007-1.jpg

Ani na druhom a treťom mieste sa už nič nezmenilo, hoci Maďar Herczig mal „krízovku" na RS10. „Zopár kilometrov pred cieľom eresky sme sa nevošli na trať. Zhasol nám motor a stratili sme dosť času," opisoval vzrušený Norbert Herczig. Jeho náskok na Poliaka Huberta Ptaszeka bol však dosť veľký, aby neprišiel o druhú priečku. (Všetci traja na vozidle Škoda Fabia R5).

ac010.jpg

Nás najviac zaujímal výkon posádky Grzegorz Grzyb a Jakub Wrobel (Škoda Fabia R5), štartujúcej za slovenský tím Rufa Sport. Po včerajšom nevydarenom závere etapy sa Poliaci prepadli na šieste miesto a veľká strata už dávala iba teoretické nádeje na lepšiu pozíciu. „Včera sme mali dobré tempo a bojovali o dobrý výsledok. Žiaľ, v závere sme stratili veľa času a dnes sme už iba potrebovali dôjsť do cieľa a počkať, čo sa udeje pred nami," zhodnotil Grzegorz Grzyb, ktorý nakoniec berie body za šieste miesto.

ac012.jpg

Po včerajšom odstúpení sa dnes do hry s veľkou stratou vrátil Alexej Lukyanuk. Rus bol však pevne rozhodnutý dokázať svoj potenciál a získať aspoň bonusové body za etapu. No a to sa mu aj podarilo. V nedeľu vyhral tri zo štyroch meraných úsekov a za etapu si pripísal najviac bodov. Aj vďaka ním má stále pekný náskok v čele priebežného poradia ERC 2018 pred Magalhaesom. Ani dnes sa však „ruskej rakete" nevyhla jedna „krízovka". Hneď v úvodnom úseku to vraj zavinili problémy s brzdami. Všetko však dobre dopadlo a v cieli mohol Alexej ďakovať všetkým partnerom a vychvaľovať auto, pneumatiky aj mechanikov.

ac001.jpg

Štvrtý podnik Majstrovstiev Európy pokračuje už o dva týždne na Cypre. Presne v rovnakom termíne, ako sa jazdí tretí podnik MSR v Hustopečiach.

Neoficiálne výsledky 64. Akropolis Rally 2018 (po RS12, 237.89 km)
1. Bruno Magalhães - Hugo Magalhães (PRT), ŠKODA Fabia R5 3h02m09.4s
2. Norbert Herczig - Ramón Ferencz (HUN), ŠKODA Fabia R5 +29.1s
3. Hubert Ptaszek - Maciej Szczepaniak (POL), ŠKODA Fabia R5 +1m37.2s
4. Eyvind Brynildsen - Veronica Engan (NOR), Ford Fiesta R5 +2m35.2s
5. Simos Galatariotis - Antonios Ioannou (CYP), ŠKODA Fabia R5 +3m23.0s
6. Grzegorz Grzyb - Jakub Wróbel (POL), ŠKODA Fabia R5 +5m20.6s
7. Jourdan Serderidis (GRC) - Frédéric Miclotte (BEL), ŠKODA Fabia R5 +5m55.5s
8. Orhan Avcioǧlu - Burçin Korkmaz (TUR), ŠKODA Fabia R5 +6m39.3s
9. Paulo Nobre - Gabriel Morales (BRA), ŠKODA Fabia R5 +6m55.3s
10. Tibor Érdi Jr. - György Papp (HUN), Mitsubishi Lancer Evolution X +9m07.8s
...
19. Alexej Lukyanuk - Alexej Arnautov (RUS), Ford Fiesta R5 + 43m58,3s

FIA ERC2: Tibor Érdi Jr. - György Papp (HUN), Mitsubishi Lancer Evolution X
FIA ERC3: Amittrajit Ghosh - Ashwin Naik (IND), Ford Fiesta R2
ERC Ladies' Trophy: Emma Falcón (ESP), Citroën DS3 R3T

ac011.jpg

ac008.jpg

Pozri tiež Rufa Sport galériu



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri