Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Keď to nejde na Slovensku, tak aspoň v Nemeckom majstráku na Red Bull Ringu

Tuesday, 28. 08. 2012 - 10:26, Daniel Mandzi   

Keď to nejde na Slovensku, tak aspoň v Nemeckom majstráku na Red Bull Ringu

Po prvom preteku na Slovakiaringu, keď ho normálne vylúčili z hodnotenia Majstrovstiev Slovenska a taktiež Zóny strednej Európy, znechutený Tomáš Liedl ani nenastúpil na druhý pretek MSR a Zóny a rozhodol sa vyskúšať svoje šťastie tento víkend na nemeckom medzinárodnom šampionáte DMV TCC na Red Bull Ringu.

dscn1337.jpg

Prekvapenie prišlo už pri prihlasovaní do tohto preteku, keď po zaplatení štartovného prišli poštou všetky potrebné doklady aj so vstupmi na podujatie. Ďalším prekvapením bol prístup organizátora voči všetkým pretekárom s nadštandartným poskytovaním služieb so zabezpečeným priestorom pre VIP hostí a pretekárov. Okrem Tomáša to vyskúšal aj Milan Valášek z Českej republiky, ktorý môže potvrdiť túto realitu.

dscn1318.jpg

Najzaujímavejšie bolo rozdelenie štartovného poľa, kde každý zo 44 pretekárov mal vytypovanú triedu a výsledky boli ohodnotené peknými pohármi. Nikomu nevadilo, že jazdia aj silnejšie vozidlá so slabšími, rešpektovalo sa jeden druhého a priateľská nálada vládla počas celých pretekov. Môžeme sa učiť od týchto ľudí, ktorí vôbec nesledujú cieľ vyradiť niekoho z pretekov, aj keď môžu príjsť o svoje prvé miesto. Všetci si zajazdia pokiaľ ich vozidlá spĺňajú technické a bezpečnostné predpisy. Takže napríklad aj vozidlá DTM do roku 2004.

dscn1351.jpg

Ešte niečo bolo zaujímavé. Preteky sa konali v piatok a v sobotu, aby mohol každý prísť v kľude domov v nedeľu. Jazdia tam aj pretekári rôznych okolitých národov, ako napríklad Švajčiari, Luxemburčania, Maďari, Češi a Rakúšania.

dscn1313.jpg

Tomáš dosiahol, v konkurencií 700 koňových Porsche alebo upravených Corvette, v prvom preteku štvrté miesto a v druhom skončil tretí. Víťazom sa stal Edy Kamm na Audi A4 DTM zo Švajčiarska.

dscn1355.jpg

Na záver si dovolím konštatovať, že by sa mal niekto zamyslieť nad štruktúrou pretekárskeho poľa na okruhových pretekoch a priniesť nový pohľad na slovenský automobilový okruhový šport, ktorý po niekoľkoročnom, už nezaujímavom pohľade, jeho súčasného tútora športových predpisov a zároveň športového komisára stráca záujem pretekárov ale aj verejnosti.

dscn1357.jpg

dscn1348.jpg

dscn1311.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri