Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Julo Konček a jeho Vectra potešil nielen seba ale aj divákov na Slovakia Ringu

Wednesday, 22. 08. 2012 - 18:50, T. Szabosi   

Julo Konček a jeho Vectra potešil nielen seba ale aj divákov na Slovakia Ringu

Uplynulý víkend sa na domácej trati predstavil aj Julo Konček a jeho Vectra. Hlavne počet vozov prihlásených na podujatie v rámci 2-litrovej triedy sľuboval pekné a zaujímavé preteky. Práve počet 40 vozov na trati však Julovi zmaril plány zajazdiť dobrý čas v piatkovej meranej kvalifikácii.

„Na tieto preteky som sa veľmi tešil. Predsa len je to naša jediná domáca trať a zároveň aj moja obľúbená. Mal som ju totiž najazdenú spred 2 týždňov aj keď bez retardéru, ale veľmi mi to pomohlo. V piatkovom meráku som skutočne nevedel urobiť lepší čas a bol som trošku sklamaný dosiahnutým časom. Zišiel som dolu z trati a chcel som počkať, kým sa trať trošku uvoľní. Vo chvíli, keď ma mechanik pustil na trať však zasvietila červená a kvalifikáciu predčasne ukončili z dôvodu technickej poruchy vozidla na trati."

 Petr Frýba;fryb8753.jpg

V sobotu sa na štart postavilo celkom 40 jazdcov a diváci mohli konečne sledovať pekné preteky. 8 miesto na štarte v sobotňajšom preteku Julo ešte vylepšil a skončil celkovo na piatom mieste v rámci hodnotenia Zóny strednej Európy, druhý v rámci hodnotenia MMSR a vyhral hodnotenie poľského majstrovstva. Pekné slnečné počasie opäť dalo zabrať motorom aj jazdcom a tak aj čas najrýchlejšieho kola preteku bol ďaleko od Julových predstáv.

„Zo štartu som síce stratil zopár pozícií, ale vedel som, že si ich vybojujem späť. Po 4 kolách som už jazdil sám. Jazdci vpredu totiž odskočili predo mnou a moju pozíciu nikto veľmi neohrozoval, takže nebol dôvod sa veľmi plašiť. O dôvod viac, keď som zbadal zelenú Hondu a môjho kamaráta a kolegu z týmu Mariana Rajnohu v nie práve najlepšej situácii mimo trate."

 Petr Frýba;fryb0087-1.jpg

V nedeľu usporiadateľ nahustil program a kvalifikácia sa išla už o 7:30 ráno. Čas dosiahnutý v kvalifikácii prekvapil všetkých aj Jula, pretože čas 2:21:133 Julo ešte nikdy nezajazdil.

„Konečne sa mi podarilo zajazdiť čas, ktorý ma priznám sa úprimne aj prekvapil. Je pravda, že tá špička predo mnou po kvalifikácii má novšie a rýchlejšie autá, ale konečne ten rozdiel časový medzi nami nebol taký priepastný. Veľmi mi pomohlo to, že som s Filipom Sládečkom prebral po sobote úsek po úseku trate a hľadali sme nové možnosti a prejazdy. V sobotu som retardér chodil štvorkou, no v nedeľu som si trúfol ho jazdiť na päťke a bolo to oveľa rýchlejšie.

 Tibor Szabosi;67c2902.jpg

Štart poobedňajšieho preteku sa oneskoril o 20 minút. Julovi sa znovu štart nepodaril podľa predstáv a prepadol sa o 3 pozície. Od 4 kola však začal „silnejšie šliapať na plynový pedál" a jeho stíhacia jazda začala dvíhať divákov zo sedadiel a komentátora držal v strehu. Najprv sa dostal cez maďarský Seat, potom cez českú oktáviu a nakoniec zviedol krásny súboj s Patrikom Nemcom idúcim na Škode Oktávia. Paťo chcel trošku zdramatizovať preteky a počkal si na Jula na trati a chcel s ním zviesť „férový boj", ktorý však podľa vlastných slov trošku pretaktizoval a prišiel do ciela až za Julom a jeho Vectrou.

„ Som šťastný, že to dopadlo tak ako dopadlo. Auto ma nesklamalo a ja som mal z jazdy dobrý pocit. Je pravdou, že som v poslednom kole vyletel a Paťo sa dostal predo mňa, ale asi to bolo preto, že som veľmi chcel. Už som to videl dosť zle, ale skúsil som sa dotiahnuť na Patrika a v poslednej zákrute som ho podišiel. Som rád, že sme pobavili s Paťom divákov na okruhu, ktorí to aj patrične ocenili. Škoda, že takýchto súbojov v jednotlivých pretekoch majstrovstiev Slovenska nie je viac. "

 Petr Frýba;fryb0309.jpg

Samotné preteky vyhral český jazdec Marek Fried na Lotuse pred Filipom Sládečkom na Alfe Romeo a maďarským jazdcom Csabom Gáspárom tak isto na Alfe Romeo. Na krásnom 4 mieste prešiel cieľom Julo Konček s Vectrou.
Všetky výsledky sú k dispozícii na http://www.slovakiaring.sk/vyysledky-eset-racing-weekendu/

Miriam Matejzelová



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri