Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Jost Capito opúšťa McLaren

Tuesday, 20. 12. 2016 - 10:21, Ľuboš Kašický   

Jost Capito opúšťa McLaren

Iba v septembri nastúpil Jost Capito v britskom McLarene, no po odvolaní Rona Dennisa sa otriasla aj jeho mladá stolička.

Len nedávno nás zaskočila správa, že z vedenia tímu bol odvolaný Ron Dennis, ktorému končí zmluva 15.januára 2017 a dovtedy je na dovolenke. Dennis sa do čela vrátil v roku 2014 a razil líniu podľa ktorej nechcel ísť pri hľadaní hlavného sponzora pod cenu. To malo za následok, že McLaren už niekoľko rokov nemal hlavného sponzora.

jost6.jpg

Po rozpade tímu Lotus starnúci Dennis ulovil schopného Erica Boulliera, ktorého dosadil do čela tímu F1. To mu však nestačilo a onedlho chňapol aj po Jostovi Capitovi, ktorý s VW dokázal vo WRC štyri roky dominovať v šampionáte. Či odchod Capita pomohol vedeniu VW odvolať tím z WRC, alebo Capito už vedel viac a hľadal novú výzvu, to sa asi tak skoro nedozvieme (ak vôbec). Každopádne Jost Capito v auguste 2016 vo WRC skončil a od 1.septembra nastúpil do McLarenu.

vw-20160612-5252.jpg

Svojim spôsobom sa Boullier a Capito dupľovali vo funkcii a bolo jasné, že skôr, či neskôr sa to bude musieť prečistiť. Predpokladalo sa však, že to bude skôr Boullier, ktorý bude musieť sklopiť uši. Odvolaním Dennisa sa však situácia zmenila.

05-13.jpg

Jost Capito je vnímaný ako Dennisov človek a tak skúsený manažér pochopil, že bude lepšie odísť. Nový šéf McLarenu, Zak Brown, mu v tom logicky nebránil (skôr naopak) a tak Capito ešte pred Vianocami rezignoval na svoju funkciu. Stále je však zamestnancom McLarenu, no zjavne je to už iba technická záležitosť. Samotný McLaren k tomuto rozhodnutiu Capita nevydal žiadne oficiálne stanovisko.

jost5.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri