Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Vianoce vo Ferrari

Wednesday, 21. 12. 2016 - 06:36, Ľuboš Kašický   

Vianoce vo Ferrari

Tento rok v Maranelle zrušili tradičný vianočný večierok. Nahradilo ho stretnutie pod stromčekom s novinármi.

Počas Vianoc každý zmäkne. Otvoria sa srdcia a aj vraníky menej kopú kopytami. V centrále Ferrari nie sú spokojní s výsledkami posledných rokov a tím prešiel reštrukturalizáciou. Namiesto zlepšených výsledkov sa však Ferrari v F1 ešte viac prepadlo. Vedenie spoločnosti nevidelo dôvod takéto výsledky oslavovať a namiesto tradičnej „červenej kapustnice" si na obed pozvalo novinárov, aby si ich udobrilo a vysvetlilo, ako chce ísť ďalej.

fe2-2.jpg

Šéf tímu, Maurizio Arrivabene, poďakoval novinárom a fanúšikom za trpezlivosť. „Boli ste trpezliví a my urobíme maximum, aby sme vás nesklamali." Prezident Ferrari, Sergio Marchionne, zasa vysvetľoval, čo sa udialo a kam tím smeruje. „Neľutujeme, že sme sa rozhodli reštrukturalizovať celý tím. Veľa vecí nám ešte ostáva urobiť, no pracujeme ako tím. Je to práca na niekoľko rokov a my máme stále rovnakú túžbu po víťazstve. Od augustového príchodu Mattia Binotta (nový technický riaditeľ) sa už veľa vecí zmenilo. Zmeny sme priniesli, aby sme do tímu doniesli viac pokoja na prácu a veríme, že to prinesie ovocie."

fe4-1.jpg

Šéfovia Ferrari vyvrátili aj špekulácie o odchode Vettela. Najprv sa jeho meno spájalo s náhradou za Rosberga v Mercedese a neskôr sa roznieslo, že Nemec dodrží záväzky voči Ferrari, kde má zmluvu do konca roka 2017, a potom odíde do Mercedesu.

fe1-1.jpg

„Sebastian (Vettel) tu bol ešte včera, aby pracoval na simulátore a znova nám potvrdil, že je súčasťou tímu a chce víťaziť na Ferrari. Spolu s Kimi Räikkonenom máme dvoch špičkových pilotov a je teraz na nás dať im také autá, aby mohli víťaziť," prezentoval Arrivabene.

fe3-giovinazzi.jpg

Vedenie tímu Ferrari zároveň potvrdilo, že tretím a rezervným pilotom v nasledujúcej sezóne bude mladý, iba 22-ročný Talian Antonio Giovinazzi a monopost na sezónu 2017 predstaví tím Ferrari 24.februára vo Fiorane.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri