Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mercedes pečie vianočné koláče s Williamsom

Friday, 16. 12. 2016 - 11:36, Ľuboš Kašický   

Mercedes pečie vianočné koláče s Williamsom

Na autosportfoto.sk máme zasa nové informácie o voľnej sedačke po Nicovi Rosbergovi.

O týždeň sú Vianoce a stále nie je jasné, kto nahradí Rosberga v Mercedese. Z Brackley medzitým prišla informácia, že skôr, než začiatkom januára to ani nebude.

merc-d306477.jpg

Pred niekoľkými dňami sa naozaj zintenzívnili rokovania Mercedesu a Williamsu ohľadom prestupu Valtteri Bottasa. Prvý návrh Williamsu bol, že Bottasa uvoľnia, ak im dá Mercedes zľavu za motory a ako náhradu ponúkne Wehrleina. S týmto znením však Mercedes nesúhlasil.

p7-will.jpg

Lenže Mercedes naozaj Bottasa chce a tak sa pripravuje ďalšia verzia prípadnej dohody. Niekto dokonca vypustil informáciu, že Claire Williams povedala, že Bottasa pustia, ak sa im vráti Massa. Všetci však vieme, že Massu nikto prehovárať nemusí a nehľadajme preto háčik, kde nie je. Naozaj to však chcú urobiť?

fpw.jpg

Vieme však aj to, že s Massom sa Williams rozlúčil, pretože ho vymenil za peniaze Strolla a Brazílčan už zjavne stratil pre tím F1 perspektívu. Lenže ak by sa teraz dohodli s Mercedesom (čo je stále veľmi pravdepodobné), tak by k debutantovi potrebovali skúseného pretekára. Je však Wehrlein dostatočne skúsený po jednej sezóne v Manore, alebo to bude naozaj Massa?

d305599.jpg

Dôležité slovo v tejto hre má aj hlavný sponzor Martini. Ako marketingovo využije producent alkoholických nápojov dvoch mladíkov vo veku 18 (Stroll) a 22 (Wehrlein) rokov? Veď by to vyzeralo, že podporujú mladých v tom, aby konzumovali viacej alkohol. Môže si Martini dovoliť budovať takéto renomé?

p2-3.jpg

Priorita Mercedesu teda jasne smeruje k Bottassovi. Rýchly, skúsený a perspektívny pretekár je asi to najlepšie z dostupných riešení. Lenže, čo ak sa nakoniec nedohodnú? Bude v hre len stále málo skúsený Wehrlein, ktorého už prestalo baviť dokola opakovať, že je pripravený, alebo nás Mercedes šokuje nejakým zúfalým rozhodnutím, akým sa javí Felipe Massa? Verte, či nie, ten je tiež stále v hre. No zabúdať by sme nemali ani na alternatívy Williamsu, ktoré veľmi pomôžu pri jeho rozhodovaní o uvoľnení Fína. A tu stále okrem Massu figurujú aj mená Felipe Nasr a Esteban Gutierrez. Čo si myslíte? Dostaneme F1 puzzle už pod stromček, či až v januárovom výpredaji?

nico-new-deal-next-2-years.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri