Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton vyhral suverénne piatu domácu pole, no bol prešetrovaný!

Saturday, 15. 07. 2017 - 15:37, Ľuboš Kašický   

Hamilton vyhral suverénne piatu domácu pole, no bol prešetrovaný!

Po divokom mokrom úvode sa nakoniec na prvé miesto na štarte zajtrajšej veľkej ceny Anglicka na Silverstone postaví Lewis Hamilton. Žiadny trest nedostal. 


„Čo to bolo dopekla za kolo?" čudoval sa šokovaný Sebastian Vettel, ktorému nový poleman Hamilton nadelil 0,756 sekundy! Angličan dokázal zajazdiť čisté „purpurové" kolo a v novom rekorde získal už svoju piatu pole position na domácej veľkej cene, čím vyrovnal rekord Alaina Prosta. „Veril som, že sa mi kolo podarí," zubil sa vysmiaty Hamilton. „Vždy sa snažím zajazdiť čo najlepšie kolo. Tieto podmienky mi však veľmi sadli."

me08-6.jpg

Červení neveriacky hľadeli na monitory, ktoré potvrdzovali, že dostali viac ako pol sekundy na kolo! „Nestačili sme na prvého. Musíme sa pozrieť na dáta, čo sa stalo. Zvyčajne toľko nezaostávame," chladne konštatoval Kimi Räikkonen, ktorý sa zajtra postaví vedľa Hamiltona do prvého radu. Až tretí skončil Vettel a tesne za ním prekvapivo zaostal Valtteri Bottas, ktorý zajtra ešte prepadne na rošte o ďalších päť miest, pretože menil prevodovku.

me11-5.jpg

Piatym miestom potvrdil postavenie RedBullu Max Verstappen, no na dnešného Hamiltona stráca neuveriteľných 1,5 sekundy! Zajtra však bude štartovať zo štvrtého miesta. Jeho kolega Daniel Ricciardo zostal pre poruchu stáť na trati už počas úvodnej časti kvalifikácie a bude štartovať z posledného miesta.

rb03-4.jpg

Kvalifikácia začala nepríjemnou prehánkou, ktorá pomiešala poradie Q1 tak, že z najrýchlejším časom do druhej časti prekvapivo postupoval Fernando Alonso na mclarene - honda. Príliš dlho sa však Španiel neradoval, lebo zakrátko pršať prestalo a v Q2 sa už ustálilo aj poradie. Do Q3 sa dostal iba Alonsov kolega Vandoorne, ktorý obsadil desiate miesto.

fe06-1.jpg

Zajtrajšie preteky štartujú o 14.00 nášho času a sledovať ich znova môžete na kanáloch Sport2 alebo RTL.

res-q3-2.jpg

Po kvalifikácii však komisári začali prešetrovať jazdu Lewisa Hamiltona, ktorý na konci svojej prvej jazdy v Q3 (pri návrate do depa) pravdepodobne spomalil Romaina Grosjeana. Ak uznajú Angličana za vinného, tak by mohol prísť o svoje pole position. Hneď, ako budeme mať dostatok informácii, tak túto správu budeme aktualizovať.

Aktualizácia: Po preverení telemetrie nakoniec komisári prehlásili, že Lewis Hamilton pilota tímu Haas nijako neobmedzil a nedostane žiadny trest.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri