Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Kto skočí po Kubicovi?

Saturday, 15. 07. 2017 - 06:12, Ľuboš Kašický   

Kto skočí po Kubicovi?

Poliak Robert Kubica absolvoval ďalšie testy F1 s Renaultom a nič vraj nebráni jeho návratu do formuly jeden.

 

Tento víkend sa v New Yorku koná dvojkolo Formuly E na ktorom sa očakával štart Roberta Kubicu. Poliak testoval nedávno pre tím Renault starší model F1 a tak sa čakalo, že môže nahradiť Sebastiena Buemiho, ktorý si plní povinnosti v MS vytrvalostných špeciálov. Renault však angažoval radšej Francúza Pierra Gaslyho a Kubica dostal možnosť ďalšieho testu F1 na okruhu Paula Ricarda.

ku3-1.jpg

Testy prebehli počas tohto týždňa a šéf tímu Renault F1, Cyril Abiteboul bol vo vyjadreniach opatrný. Na priamu otázku, či je Kubica schopný pretekať v F1 odpovedal vyhýbavo: „Nemôžem odpovedať, pretože nechcem povedať ani áno, ani nie," začal Abiteboul. „Tento test nebol, ako skúška ktorú absolvujete. Nevideli sme však žiadne prekážky, že by nemohol pilotovať monopost F1."

ku4.jpg

„Okolo Roberta je veľa špekulácií a ja nechcem vytvárať ďalšie. Tým, že sme mu dali príležitosť si však nechceme robiť PR. Je v tom viac. Každopádne tieto testy a testy v modernom aute súčasnosti sú rozdielne. Môžem však povedať, že Kubica je stále rýchly a konzistentný a má chuť pretekať. Je ale priskoro hovoriť o nejakých ďalších krokoch. Teraz sa zameriame na súčasný stav a neskôr môžeme premýšľať o nasledujúcej sezóne," dokončil šéf tímu Renault.

ku5.jpg

My však už vieme, že Robert Kubica testoval aj na simulátore súčasnej F1 a neviedol si vôbec zle. V tíme Renault to teraz má namále mladý Palmer a ak v najbližšej dobe nepodá očakávané výsledky, tak sa otvorí cesta pre jeho náhradníka. To, či ním bude Kubica je len obyčajná špekulácia, no v F1 nie je nikdy nič nemožné.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri