Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton v Melbourne vyčaroval Pole position

Saturday, 24. 03. 2018 - 08:38, Ľuboš Kašický   

Hamilton v Melbourne vyčaroval Pole position

Famóznym posledným kolom deklasoval pilot Mercedesu celú konkurenciu a aj silnú Scuderiu Ferrari odsunul na viac, ako 0,6 sekundy! Nový rekord trate má hodnotu 1:21,164s!

 


Všetci sme napätím očakávali, ako sa vyfarbia tímy v kvalifikácii na úvodnú veľkú cenu novej sezóny F1 v Austrálii. Dedukovali sme, že Mercedes by mal mať náskok na svojich súperov, no nikto netušil, aký veľký. Dnes sme sa to dozvedeli.

V dramatickom závere kvalifikácie sa rozhodovalo v druhom stinte medzi pilotmi Ferrari a Mercedesu. Angličan Hamilton však purpurovými sektormi nedal svojej konkurencii najmenšiu šancu. Po prepnutí na kvalifikačný mód polámal všetky nádeje na vyrovnanú konfrontáciu a doviezol nový traťový rekord a svoju 73 pole position! (pozn.: historicky druhý MiSchumacher má „len" 68 a tretí Senna 65 pole)

me05-15.jpg

„Vydarenému kolu sa naozaj veľmi teším. Vždy sa snažím zajazdil čo najlepšie a teraz sa mi podarilo zájsť na limity," neskrýval spokojnosť štvornásobný majster sveta, ktorý chce pokoriť všetky Schumacherove rekordy.

me06-15.jpg

Podľa očakávania bol najväčším rivalom Mercedesu tím Ferrari. Ešte v polovici poslednej časti kvalifikácie strácal Vettel len 0,034 tisícin sekundy na Hamiltona. Na Q-mod strieborných šípov však červení nedokázali zareagovať. Aj tak obsadili na štarte druhé a tretie miesto.

fe02-27.jpg

Najdramatickejším momentom kvalifikácie bola však havária Valtteri Bottasa v úvode Q3. Fín bol trochu široký vo výjazde z druhej zákruty a dostal sa ľavým zadným kolesom na mokrý trávnik. To stačilo, aby sa auto pošmyklo a nekontrolovane vletelo do bariéry z pneumatík. Doudieraný Bottas je v poriadku, no auto stratilo šmrnc a mechanici budú mať plné ruky práce, aby mu vrátili vitalitu. Nebyť tejto udalosti, asi by mercedesy stáli obidva v prvom rade.

rb04-12.jpg

Svoju pozíciu tretieho najrýchlejšieho tímu potvrdil aj RedBull Racing, keď Verstappen a Ricciardo zajazdili štvrtý a piaty najlepší čas. Austrálčan však dostal penalizáciu troch miest na štarte za nedovolené predbiehanie v tréningu pod vlajkami a odštartuje až z ôsmeho miesta. To znamená, že do tretieho radu sa prekvapivo postavia obidva monoposty tímu Haas!? Magnussen s Grosjeanom sú milým prekvapením úvodu sezóny a uvidíme, či to dokážu potvrdiť aj zajtra v pretekoch.

ha01-3.jpg

Čakali sme aj na to, ako sa bude dariť McLarenom s novými motormi Renault. Alonso s Vandoornom zostali tesne pred bránami Q3 na jedenástom a dvanástom mieste. Rozdiel je však stále veľký a v McLarene si asi budú ešte chvíľu na nové pomery zvykať. Každopádne je to lepší začiatok, ako mali s Hondou. Mimochodom monoposty Torro Rosso s motormi Honda skončili obidva ešte v prvej časti kvalifikácie na chvoste štartového poľa spolu so saubermi.

res-q3-4.jpg

Nezabudnite, že v noci sa mení konečne zimný čas na letný a zajtrajšie preteky tak začínajú o 07.10 nášho času. Vidieť ich môžete znova na Sport2, alebo RTL.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri