Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Podľa očakávania je Mercedes najrýchlejší

Friday, 23. 03. 2018 - 08:18, Ľuboš Kašický   

Podľa očakávania je Mercedes najrýchlejší

U protinožcov začali dnes nadránom úvodné merané tréningy na víkendovú veľkú ceny Austrálie.

 


V Barcelone sa „strieborné šípy" ani nepokúšali dokazovať si, aké sú rýchle. Jazdili na tvrdších gumách a pokojne pracovali na svojom programe prípravy. Teraz je všetko inak. Aj v Mercedese už nasadili Ultra a ostatní zasa okukujú len výfuky.

01-53.jpg

V piatok je dnes v Melbourne nádherné letné počasie. Teplota okolo tridsať stupňov a rozpálený asfalt dosahuje pomaly päťdesiat. Minimálny vietor a minimálna vlhkosť dávajú ideálne predpoklady na porovnanie výkonnosti jednotlivých tímov. Pochopiteľne sme boli všetci zvedaví, ako sa rozdelia pozície na výsledovke.

me04-11.jpg

Podľa očakávania boli najrýchlejšie mercedesy, keď sebavedomý Hamilton nikomu nedával šancu. Popoludní sa trochu umiernil a druhý figuruje Verstappen so stratou niečo cez desatinu sekundy. Hneď za ním už však druhý mercedes Bottasa. Až za touto skupinou sa pohybovali obidva monoposty Ferrari. Vettel zaostal asi pol sekundy a asi sa príliš nesnažil dostať sa na prvé miesto. Alebo?

fe01-37.jpg

Obraz teda máme, ale je relevantný? Piatok, je vždy „len piatok". Čo však bude istá pravda, tak to je chvost, kde kraľujú piloti tímu Sauber. Tu sa asi veľa meniť nebude. Medzi siedmym a osemnástym miestom je ale všetko otvorené. Pravda sa ukáže až v sobotňajšej kvalifikácii, ktorá štartuje ráno o siedmej. Alebo sa naplnia predpovede a bude pršať?

res-fp1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri