Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Gronholm: Vo Fínsku musíte mať guráž a byť šikovný

Thursday, 21. 07. 2011 - 20:35, Katarína Ďurecová   

Gronholm: Vo Fínsku musíte mať guráž a byť šikovný

Dvojnásobný fínsky majster sveta Marcus Gronholm vyhral svoju domácu Rally Finland dokopy až neuveriteľných sedem krát. Prvý krát sa tejto rally zúčastnil v roku 1989 (v tedy ešte mala rally svoje staré meno - Rally tisícich jazier) a svoje prvé víťazstvo si pripísal o jedenásť rokov neskôr.

„Pri Rally Finland musíte mať veľa guráže a taktiež musíte byť šikovný. Musíte vedieť, že trať je rýchla, ale i kde je najrýchlejšia. Celá rally je sériou rôznych zákrut a skokov. Váš rozpis musí byť perfektný, musí vám povedať, kde na trati umiestniť auto predtým, ako vletíte do zákruty, ktoré prechádzate naplno, alebo preletíte cez horizont. Taktiež musíte na tejto rally maximálne dôverovať svojmu spolujazdcovi", hovorí Marcus Gromholm, ktorý všetky svoje víťazstvá na Rally Finland vybojoval so svojim dlhoročným spolujazdcom Timom Rautianenom.

Martin Trenkler;_e8z0963.jpg

Rally Finland sa teda neoplatí podceniť. To spravil pri svojom prvom štarte na tomto podujatí v roku 1992 napríklad i slávny Colin McRae, ktorý sa chcel vyrovnať domácim jazdcom. Nemyslel teda na neznalosť miestnych tratí a snažil sa iba ísť čo najrýchlejšie. Výsledkom bolo, že cez strechu šiel raz ešte pred štartom a potom ešte dvakrát počas rally. Hovorí sa, že so svojou Subaru Impreza Legacy RS počas tejto rally ľahšie či ťažšie v zmysle poškodenia auta havaroval dokopy až priam neuveriteľných jedenásťkrát..



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri