Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

10 mladých talentov pre Volkswagen

Friday, 22. 07. 2011 - 11:04, Katarína Ďurecová   

10 mladých talentov pre Volkswagen

Vo Fínsku dá Volkswagen šancu ukázať sa za volantom Škody Fabie S2000 dvojici Andreas Mikkelsen a Joonas Lindroos, v Nemecku dostanú šancu zase Christian Riedemann a Hans Weijs Jr (viac v tomto článku). Oficiálna stránka majstrovstiev sveta v rally wrc.com s pomocou tých najlepších svetových žurnalistov z oblasti rally zostavila výber top 10 mladých jazdcov (v abecednom poradí), ktorých by Volkswagen pri svojom hľadaní rozhodne nemal vynechať..

Kevin Abbring:
22 rokov, Holandsko. Minulý rok absolvoval zopár podujatí IRC, pretekal v JWRC a podarilo sa mu vo svojej kategórii vyhrať Rally de Portugal. Tento rok sme ho na medzinárodnej scéne videli iba raz - štartoval na Geko Ypres Rally, kde štartoval - tak ako v sezóne predtým na dvojkolke.

Vladislav Maschl;img-2965.jpg

David Bogie:
23 rokov, Veľká Británia (konkrétne Škótsko). V súčasnosti vedúci pilot britského šampionátu, kde má zatiaľ na konte 3 víťazstvá a jedno druhé miesto. Minulý rok sme ho mohli vidieť na jednom podujatí IRC - vo svojom rodnom Škótsku si za volantom Lancera Evo IX pripísal vynikajúce štvrté miesto.

Eyvind Brynildsen:
23 rokov, Nórsko. Tento rok nastupuje v SWRC s pomocou Petter Solberg Engeneering, kde je síce rýchly, ale až príliš často ho zastaví nejaký technický problém. Čo sa týka medzinárodnej scény, v SWRC sme ho mohli vidieť i minulú sezónu, predtým štartoval ešte zopár krát v PWRC. Inak Brynildsen, samozrejme, jazdí i nórsky šampionát.

Karl Kruuda:
18 rokov, Estónsko. Jasne najmladší z tejto desiatky pilotov Kruuda nastupuje do svojej iba druhej celej rally sezóny vôbec, ale tento rok v SWRC i minulý rok v JWRC už stihol ukázať, že rýchlosť mu rozhodne nechýba (v oboch sériách je jeho najlepším umiestnením druhé miesto). Tento rok sa okrem SWRC pár krát objavil a ešte chce objaviť v IRC, kde taktiež zanecháva veľmi dobrý dojem.

Martin McCormack:
26 rokov, Veľká Británia (konkrétne Severné Írsko). Britský juniorský šampión a víťaz Citroen Racing Trophy z roku 2009, druhý z Citroen Racing Trophy v Írsku i vo Francúzsku v roku 2010, momentálne je tento člen britského programu pre mladých a nádejných jazdcov na čele poradia dvojkoliek v britskom šampionáte.

Vladislav Maschl;crw-9047.jpg

Thierry Neuville:
23 rokov, Belgicko. Posledné dva roky Neuville jazdí za tím Peugeot Belgicko-Luxembursko a jeho zatiaľ najväčším úspechom je bezpochyby víťazstvo na tohtoročnej Tour de Corse. V súčasnom hodnotení IRC je na celkovom piatom mieste, keď stráca na lídra Hänninena 35 bodov. Minulý rok sme Neuvilla mohli vidieť i v JWRC, kde si pripísal víťazstvo vo svojej kategórii v Bulharsku. Prekážkou jeho prípadného testu s Volkswagenom ale určite bude jeho kontrakt s PSA, kvôli ktorému už musel odmietnuť i test Fiesty RS WRC s tímom Ford.

Jarkko Nikara:
25 rokov, Fínsko. V roku 2009 bol jedným z jazdcom programu Pirelli Star driver, kde ukázal, že rýchlosť mu rozhodne nechýba; odvtedy sa však kvôli nedostatku financií štartuje iba doma vo Fínsku, respektíve 2010 sa objavil na podujatiach britského šampionátu.

Hayden Paddon:
24 rokov, Nový Zéland. Minulý rok skončil tretí celkovo v PWRC, keď si na svoje konto dokázal pripísať víťazstvo vo svojej kategórii na domácej Rally New Zealand, tento rok pokračuje v PWRC, má na konte dve víťazstvá z troch absolvovaných súťaží a vedie priebežné celkové hodnotenie tejto kategórie.

Matti Rantanen:
30 rokov, Fínsko. Najstarší z tohto výberu „mladých" jazdcov, ktorý v posledných rokoch štartoval buď na domácich britských podujatiach, alebo na podujatiach britského šampionátu. V roku 2009 vybojoval na Rally Finland piate miesto celkovo a porazil napríklad i vtedy vychádzajúcu hviezdu Citroen Junior Teamu Sébastiena Ogiera, čo o jeho kvalitách dosť vypovedá.

Luboš Kubele;neuville35-jpg.jpg

Ott Tänak:
23 rokov, Estónsko. Jazdec, o ktorého kvalitách vypovedá napríklad to, že Markko Märtin predpovedal, že bude budúcim majstrom sveta a najmä to, že si ho M-Sport Malcolma Wilsona zaviazal dlhodobou päťročnou zmluvou. Prečo? V roku 2010 bol jazdcom programu Pirelli Star Driver a bol to prvý rok, kedy sa objavil na medzinárodnej scéne. Na svoje konto si zo štyroch absolvovaných rally pripísal dve víťazstvá - vo Fínsku a vo Veľkej Británii a jedno druhé miesto z Francúzska, čo je dostatočne presvedčivé. Kvôli jeho zmluve s M-Sportom je ale, tak ako v prípade Neuvilla, nepravdepodobné, že by si ho doskúšal Volkswagen.

Je niekto v zozname navyše alebo tam naopak niekto chýba? V prípade, že by ste chceli dať niekomu z týchto jazdcov svoj hlas v ankete na wrc.com, alebo sa iba pozrieť, čo si myslia ostatní, môžete tak učiniť po kliknutí na túto linku.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri