Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

10 otázok pre Pettera Solberga

Thursday, 21. 07. 2011 - 16:07, Katarína Ďurecová   

10 otázok pre Pettera Solberga

Server wrc.com pokračuje so svojimi už tradičnými zaujímavými interview s jazdcimi, s ktorými sa baví nielen o rally. Tento krát bol vyspovedaný Petter Solberg.

Aké je vaše obľúbené miesto na svete a prečo?
Petter Solberg:
„Musím povedať, že Nórsko. Je to úžasná krajina, klimatické podmienky sú perfektné a je tam dostatok dobrých ciest na to, aby sa tam z nás stali dobrý jazdci. Môj brat Henning momentálne vlastní farmu, na ktorej sme vyrastali, ale táto farma pre mňa vždy bude domovom."

Lukáš Hynek;jh7v4095.jpg

Ako sa vám darilo v škole?
Petter Solberg:
„V niektorých veciach som bol dobrý, v niektorých hrozný. Na veci, ktoré ma zaujímali som sa sústredil a tak mi to šlo. Jeden z mojich lepších predmetov bola angličtina, ale keď som prišiel do WRC, tak moja angličtina bola hrozná. Neviem prečo. Menej mi šli nórčina a matematika. Moc ma to nebavilo, ale môj brat v tom bol dobrý."

Aká bola vaša obľúbená hračka, keď ste boli dieťaťom?
Petter Solberg:
„Moje auto ovládané rádiom. Bral som ho so sebou všade - a to myslím doslovne. Bolo so mnou v posteli, v sprche a tak, viete? Možno je to trošku divné, ale tak to proste je, pokiaľ sa pre niečo nadchnem. Stačí sa opýtať (mojej ženy) Pernilly."

Ak by ste boli stratený na opustenom ostrove, ktoré tri veci by ste potrebovali, aby ste prežili?
Petter Solberg:
„Aký veľký je ten ostrov? Môžem tam mať auto? Ak áno, tak potom ešte poprosím obrovské množstvo paliva a moju rodinu."

Martin Trenkler;_an_9722.jpg

Ak by ste nebol jazdcom rally, čo by ste teraz bol?
Petter Solberg:
„Na to je veľmi ťažké odpovedať. Niekto vraví, že by som bol na drogách. Ale ak mám byť úprimný, nikdy som nič neplánoval. Proste som len robil nejaké veci a robil som ich poriadne a stalo sa to. Je to vec, pre ktorú som zapálený. Nikdy tu nebola žiadna iná možnosť."

Čo vás na vašom spolujazdcovi najviac štve?
Petter Solberg:
„To, že fajčí."

Kto je neospevovaným hrdinom vášho tímu?
Petter Solberg:
„Pernilla. Nikto nikdy nepočuje, alebo nevidí, čo robí v pozadí, ale je to úžasné. Stará sa o všetko od e-mailov, kontraktov, tímového oblečenia, našich ľudí, sponzorov a okrem toho všetkého sa ešte stará o nášho syna Olivera. Momentálne preteká s buginou a Pernilla ho vozí na preteky s 18-metrovým motorhomom a prívesom. Každý iný je až ďaleko za Pernillou."

Aký je váš obľúbený sendvič?
Petter Solberg:
„So šunkou a syrom a štipľavou piri omáčkou. Poprosím zapečený."

Willy Weyens;solberg-32.jpg

Čo by ste robil počas perfektného voľného dňa?
Petter Solberg:
„Podnikol by som niečo s mojim synom. Rybárčenie, jazdu na štvorkolkách, na buginách - čokoľvek. Aby to bolo zo synom je hlavné."

Váš tímový šéf k vám má prísť na večeru. Čo mu uvaríte?
Petter Solberg:
„Zrejme by som najskôr požiadal Pernillu, aby spravila niečo pre mňa. Ale pokiaľ by bolo všetko na mne, tak asi hovädzie tacos - v tom som celkom dobrý."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri