Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

François Delecour sa stal majstrom rumunského šampionátu v rally

Tuesday, 09. 10. 2012 - 10:58, Zdenka Frývaldská   

François Delecour sa stal majstrom rumunského šampionátu v rally

Počas uplynulého víkendu sa v Rumunsku konali posledné preteky šampionátu v rally. Úlohu favorita a vedúceho muža tabuliek potvrdil François Delecour.

 

Vladislav Maschl;dsc-2404.jpg

50 ročný François Delecour, ktorého si mnohí pamätajú najmä z rokov 1993 - 1994 ako víťaza niekoľkých podujatí svetovej rally na vozidle Ford Escort RS Cosworth, sa stal v tomto roku Majstrom Romanian Rally Championship 2012. So svojím spolujazdcom Dominiqueom Savignonim zvíťazil na piatich podujatiach šampionátu a nazbieral dokopy 155,5 bodov, čo je o 40 bodov viac ako jeho najbližší súper a minuloročný majster, Valentin Porcisteanu.

Vladislav Maschl;dsc-0792.jpg

Francúz svoj titul potvrdil na poslednom podniku šampionátu, ktorým bolo Raliul Iasului. Na desiatich rýchlostných skúškach o celkovej dĺžke 117,6 kilometrov nedal svojim súperom šancu, keď všetky vyhral a dorazil do cieľa s náskokom takmer jeden a trištvrte minúty. Podľa jeho slov by v budúcom roku tento úspech rád zopakoval.

Výsledky Raliul Iasului

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri