Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Felipe Massa prestal plakať a prezradil viac, než mal

Wednesday, 21. 12. 2016 - 15:26, Ľuboš Kašický   

Felipe Massa prestal plakať a prezradil viac, než mal

V telefonickom rozhovore pre brazílske Globo Massa vraj povedal, že príjme ponuku Williamsu. Nič však nie je oficiálne.

Stále nie je nič rozhodnuté, no Felipe Massa už oznámil, že dostal ponuku od Williamsu a je rozhodnutý ju prijať. Potvrdil to brazílskym médiám a italská televízia Sky spresnila, že ponuka Williamsu znie na ročný kontrakt na 6 miliónov dolárov (doteraz mal 4,5 mil.).

Treba si však uvedomiť, že to všetko sú len predpoklady pre oveľa dôležitejšie rozhodnutie, ktorým je prestup Valtteri Bottasa do tímu Mercedes. Ak by sa tak stalo, tak Williams potrebuje skúsenú náhradu k nováčikovi Strollovi a Claire Williams netajila, že by to mal byť pilot, ako Massa.

r-will-massa.jpg

Mercedes však jasne komunikoval verejnosti že s rozhodnutím sa ponáhľať nebudú a výsledok budeme poznať najskôr v januári. K Hamiltonovi potrebujú rýchleho, zrelého a perspektívneho pilota. Massa však okamžite zabudol na svoju uplakanú rozlúčku s F1 a Mercedesu sa ponúkol. Tam nemuseli dlho uvažovať. Brazílčan je síce skúsený, no za zenitom a s výrazne klesajúcou výkonnosťou.

Mercedes pomýšľal na najlepších pilotov, no tí sú viazaní zmluvami, ktoré aj hodlajú dodržať. Toto Wolff sa preto nakoniec rozhodol pre Valtteri Bottasa, ktorému je zhodou okolností aj osobným manažérom! V tíme Williams tak zacítili príležitosť na prilepšenie a sú ochotní sa dohodnúť. No a vedľajším momentom celého je, že Massa prišiel k ponuke ako slepý k husliam.

p4-6.jpg

„Prečo plačeš? Smej sa!," telefonoval Niki Lauda Massovi po dokonalom uplakanom divadle na Interlagose. Koľkým sa podarila takáto kariéra, keď sa stali slávnymi, jazdili za Ferrari, zarobili balík peňazí a celé to ustáli v zdraví? Príkladom Massovi by mal byť Button, ktorý odišiel s úsmevom a vo veľkom štýle.

Massa vraj povedal, že nechce podporovať špekulácie a nič nie je oficiálne, no tým spôsobil úplný opak. Teraz všetko už do seba zapadá. Wolff sa dohodne s Williamsom a vezme do tímu svojho chránenca Bottasa (pričom sa vzdá pozície jeho manažéra, pre konflikt záujmov). Williams si polepší a ako satisfakciu dostane peniaze na zaplatenie Massu, ktorý je dobrým kompromisom pre výchovu Strolla. Wehrlein ostane s dlhým nosom naďalej náhradníkom, ktorému pomôžu k miestu v tíme Sauber. Všetko sa teda zdá byť jasné, no teraz budeme ešte niekoľko dní (týždňov) čakať na oficiálne potvrdenie a Massa, ak by bol profesionál, mal dovtedy mlčať.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri