Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Dva piliere novej stratégie

Thursday, 10. 11. 2011 - 14:42, Ivan Václavík   

Dva piliere novej stratégie

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) predstaví na 42. Autosalóne v Tokiu, ktorý sa bude konať v tokijskom kongresovom Big Sight Centre od 30. novembra do 11. decembra 2011, hneď dve vozidla vo svetovej premiére: Mitsubishi Mirage a koncept Mitsubishi PX-MiEV II. Obe novinky predstavujú dva hlavné piliere novej produktovej stratégie spoločnosti MMC.

mitsubishi-mirage-tokio-2011g.jpg

Kompaktný model Mitsubishi Mirage odzrkadľuje globálnu stratégiu, zatiaľ čo Mitsubishi PX-MiEV II predstavuje - vďaka jedinečnému plug-in hybridnému pohonu - koncept SUV vozidla so „zelenými technológiami" na palube.

mitsubishi-mirage-intg.jpg

Mirage poskytuje dostatočne komfortný vnútorný priestor pre pohodlnú prepravu piatich pasažierov. Do predaja ho uvedú najskôr v Thajsku v marci 2012 a neskôr sa dostane aj na trhy v Európe.

mitsubishi-px-miev-ii-tokio-2011g.jpg

PX-MiEV II je vybavený vyspelým pohonom, odvodeným od existujúcej technológie spoločnosti MMC, používanej vo vozidlách na elektrický pohon. Vďaka nej ma toto SUV nielen tichšiu prevádzku, ale je tiež ohľaduplnejšie voči životnému prostrediu, pričom ponúka komfortnejšiu prepravu osôb a zvyšuje flexibilitu využitia vozidla aj mimo mesta. Vďaka svojmu minimálnemu dopadu na životné prostredie a nízkej spotrebe zároveň efektívne eliminuje negatívne vnímanie modelov kategórie SUV na verejnosti.

mitsubishi-px-miev-ii-4g.jpg

Ďalším novátorským prvkom na palube konceptu Mitsubishi PX-MiEV, okrem jeho výnimočnej environmentálnej ohľaduplnosti, je sofistikovaný pohon. Ten využíva úplne nový twin-motor so systémom pohonu všetkých štyroch kolies, ktorý je spojený s pokročilým systémom S-AWC od Mitsubishi na dosiahnutie maximálnej trakcie vozidla. Okrem vynikajúceho ovládania poskytuje koncept PX-MiEV II maximalny krútiaci moment už od rozjazdu, čo je charakteristické pre elektromotory. Vďaka tomu dosahuje akceleráciu porovnateľnú so 6-valcovým motorom s objemom tri litre.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri