Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Aj SEAT už odhalil svoj prvý elektromobil

Monday, 14. 11. 2011 - 15:35, Ivan Václavík   

Aj SEAT už odhalil svoj prvý elektromobil

Španielska automobilka SEAT oznámila, že pracuje na svojom prvom elektrickom vozidle, navrhnutom, vyvinutom a vyrobenom v Španielsku. Výrobu hybridných a elektrických vozidiel plánuje spustiť od roku 2015. Na úvod odhalil SEAT svoj prototyp Altea XL Electric Ecomotive, čisto elektrické auto s nulovými emisiami, a taktiež prezentoval prototyp plug-in hybridu Leon TwinDrive Ecomotive.

seat-mobility-34gft-g.jpg

Počas niekoľkých nasledujúcich mesiacov pripraví SEAT niekoľko kusov oboch modelov pre vládne inštitúcie v Katalánsku a Madride na využitie v ich flotilách. To poskytne automobilke hodnotné informácie o používaní vozidiel a posúdenie ich vlastností s ohľadom na masovú výrobu elektrických vozidiel v strednodobom horizonte.

seat-mobility-34gf-g.jpg

Spoločnosť predpokladá, že uvedenie prvého plug-in hybridného vozidla na trh bude v roku 2015, pričom o rok neskôr by nasledovalo vozidlo s čisto elektrickým pohonom. Ide o dva rôzne, ale zároveň doplňujúce sa modely.
Prezident Seatu James Muir k tomu povedal: "Zákazníci vyžadujú dlhodobo udržateľnú formu mobility, ale ich potreby sú rôzne. Preto sme presvedčení, že paralelná stratégia rozvoja dvoch rôznych technológií dostane SEAT do pozície, kedy dokáže najlepšie vyhovieť potrebám zákazníkov."

seat-altea-electric-ecomotive-34fd-g.jpg

Altea XL Electric Ecomotive má dojazd 135 kilometrov, motor disponuje výkonom 85 kW (115 koní) a 270 Nm krútiaceho momentu. Toto množstvo energie sa premieta do najvyššej rýchlosti obmedzenej na 135 km/h. S priestranným interiérom a bohatým batožinovým priestorom je elektrická Altea XL vhodná pre rodinné, ale aj prepravné využitie.

seat-altea-mobility-ld-g.jpg

Inteligentným rozmiestnením batérií pod zadnými sedadlami a batožinovým priestorom nedošlo k žiadnemu obmedzeniu priestoru pre cestujúcich. Sofistikovaný systém regenerácie s nastaviteľným brzdným momentom optimalizuje využitie energie. A keď je elektrická Altea XL zaparkovaná na slnku, strešné fotovoltaické články zabezpečujú cirkuláciu čerstvého vzduchu vnútri vozidla.

seat-leon-mobility-34fe-g.jpg

SEAT Leon TwinDrive Ecomotive je priekopnícky koncept na poli plug-in hybridov, keďže kombinuje výhody jazdy bez emisií s výhodami a dojazdom klasického spaľovacieho motora. V elektrickom móde má TwinDrive dojazd 52 kilometrov a maximálnu rýchlosť 120 km/h. V kombinovanom móde (elektrický plus spaľovací) je predpokladaná spotreba len 1,7 litra paliva (alebo 18.5 kWh) na 100 km, čo zodpovedá len 39 g/km CO2 a maximálnej rýchlosti 170 km/h.

seat-leon-mobility-ld-g.jpg

Altea XL Electric Ecomotive a Leon TwinDrive Ecomotive nepredstavujú prvé dobrodružstvo na poli udržateľnej mobility a záväzku k ochrane životného prostredia. Španielska značka má dlhoročné skúsenosti s výrobou vozidiel s nízkymi emisiami. Viac ako 60 % vozidiel so značkou SEAT predaných v Španielsku má hladinu emisií pod úrovňou 130 g/km CO2.

seat-leon-twindrive-ecomotive-34fd-g.jpg

Hviezdou radu Ecomotive je Ibiza Ecomotive s kombinovanou spotrebou len 3,4 litra a emisiami 89 g/km produkovaných motorom s výkonom 55 kW (75 k). Okrem toho, SEAT pokračuje v rozširovaní rady Ecomotive pridaním verzií modelov Leon, Altea, Altea XL, Alhambra a tiež novým mestským modelom SEAT Mii s rovnako vynikajúcimi hodnotami spotreby.

seat-leon-interiorg.jpg

V priebehu nasledujúcich dvanástich mesiacov uvedie SEAT na trh štyri nové modely na tradičné palivá. Prvým bude nový mestský automobil SEAT Mii.

seat-mii31611g.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri