Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Dočká sa F1 sobotňajších kvalifikačných pretekov?

Tuesday, 03. 04. 2018 - 14:18, Ľuboš Kašický   

Dočká sa F1 sobotňajších kvalifikačných pretekov?

Liberty Media vraj zvažuje zmenu dlhoročného víkendového formátu F1 a jednou zo zmien by mohli byť sobotňajšie kvalifikačné preteky bez obmedzenia paliva aj výberu pneumatík. Ste za?

 


Už v minulom roku sme zaregistrovali rôzne názory na zmenu víkendového formátu pretekov F1. Vravelo sa o zúžení na dva dni, ale aj o kvalifikačných pretekoch, ktoré sa teraz znova objavujú na stole. V nemeckým, dobre informovaných, médiách sa najnovšie objavila informácia, podľa ktorej by síce zostal trojdňový formát, ale ten by sa zmenil nasledovne.

foi01-7.jpg

V piatok dopoludnia by sa verejne uskutočnilo preberanie vozidiel a popoludní by sa odjazdili dva merané tréningy. V sobotu by dopoludnia nebol tretí meraný tréning, ale bola by to vlastne kvalifikácia na popoludňajšie sobotňajšie preteky. Tie by po vzore iných sérií boli v podstate dramatickou kvalifikáciou na nedeľňajšiu veľkú cenu!

mcl02r.jpg

Sobotňajšie preteky by mali byť akýmsi adrenalínovým šprintom bez obmedzenia vo voľbe pneumatík a množstva paliva. Jazdila by sa približne tretina dĺžky nedeľňajšej grand prix, čo je približne sto kilometrov.

rb08r.jpg

Pomôže takýto návrh pritiahnuť novú generáciu k F1, ktorá je v nedeľu naďalej nudná s dominanciou jedného, dvoch tímov a minimom predbiehaní? Je super, že niekto konečne chce prefiltrovať zatuchnutý rybník. Vie však naozaj čo robí? Naozaj stačí nasadiť nové ryby bez toho, aby sme vybagrovať nánosy a skultúrniť okolie rybníka s novými oddychovými zónami pre nových rekreantov? Čo si o tom všetkom myslíte vy?

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri