Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Aj Ferrari naznačilo, že budú v kvalifikácii atakovať traťový rekord

Saturday, 07. 04. 2018 - 06:07, Ľuboš Kašický   

Aj Ferrari naznačilo, že budú v kvalifikácii atakovať traťový rekord

Piatkové merané tréningy na víkendovú druhú veľkú cenu sezóny v Bahrajne prebehli prakticky v pokojnej atmosfére. Najrýchlejšie boli červené monoposty Ferrari.

 


Po víťazstve v úvodných pretekoch sezóny v Melbourne sa začalo diskutovať, či je výsledok tímu z Maranella objektívnym stavom, alebo či je to hlavne zásluha výjazdu safety car a dokonalého vyťaženia zo situácie. „Boli by sme vyhrali aj tak," tvrdil síce po pretekoch Vettel, no Hamilton si už tým tak celkom istý nie je. Dokázať to chce práve počas nedeľňajších pretekov na okruhu Sakhir.

fe01-38.jpg

Piatkové merané tréningy síce nemožno brať s plnou vážnosťou, no každopádne tentoraz boli najrýchlejšie znova bolidy z Talianska. Ich čas sa pohyboval približne sekundu za vlaňajším časom polemana Bottasa, no mercedesy boli ešte o pol sekundy pomalšie. „Bol to normálny piatok. Plnili sme svoj program, no aj tak to vyzerá celkom tesne. Pneumatiky sa správajú lepšie, ako vlani. Lepšie sedia a menej sa opotrebúvajú," hodnotil piatkový výkon Lewis Hamilton, ktorý vo výsledku so stratou 0,655s figuruje až na štvrtom mieste.

me01-17.jpg

Pilot Mercedesu to však povedal zrozumiteľne a aj preto nemá veľký zmysel rozoberať a hodnotiť jednotlivé piatkové časy. Oveľa zaujímavejšie bude sledovať, ako sa to vyvinie v sobotňajšej kvalifikácii. Vlaňajší najlepší čas stanovil zároveň nový kvalifikačný rekord trate na úrovni 1:28,769s. Podľa očakávaní, by sa však dnes mal aj tento rekord posunúť nižšie. Kam? To sa dozvieme podvečer nášho času po kvalifikácii.

fp2-res-11.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri