Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Asi najhorší nováčik v histórii F1

Wednesday, 14. 06. 2017 - 12:57, Ľuboš Kašický   

Asi najhorší nováčik v histórii F1

„Výsledky vravia za všetko," nedáva si servítku pred ústa víťaz 500 míľ Indianapolis 1995 a majster sveta F1 1997. Villeneuve pritom pred sezónou mladého Lance Strolla, ktorému kúpil miesto v tíme Williams jeho bohatý otec Lawrence Stroll, obhajoval.

Iba osemnásťročný Stroll (29.10.98) získal v Montreale konečne svoje prvé body a kritikov si nevšíma. „Nestarám sa o to, čo si o mne myslia iní ľudia. V tíme sú so mnou spokojní a to je podstatné. Ľudia, ktorí ma nemajú radi si vždy niečo nájdu," reaguje mladíček. „Vždy som si veril. Viem, že nasledujúce preteky nebudú ľahké. Tvrdo však pracujeme na zlepšení a určite prídu aj výsledky."

wi01-1.jpg

Chlapec z dobrej rodiny prvé tri preteky sezóny nedokončil. V nasledujúcich troch došiel v strede druhej desiatky a teraz sa mu podarilo dokončiť na deviatom mieste. „Je o sekundu pomalší, ako jeho tímový kolega. Výsledky vravia za všetko. Je asi najhorším nováčikom v histórii F1," stojí si za svojim Jacques Villeneuve.

wi2-5.jpg

Strolla sa však vehementne zastáva jeho šéfka, Claire Williamsová. „Dôležité je, že výsledok si vyjazdil sám. To, čo predviedol sa nepodobá výkonu nováčika a svoje miesto v F1 si plne zaslúži." Názor Claire však ťažko možno brať za smerodatný. Otec Stroll vložil do tímu obrovské peniaze a iné Claire vravieť ani nemôže.

wi04.jpg

„Má za sebou iba sedem štartov. Buďme trpezliví," nechal sa počuť Lawrence Stroll pre Journal de Montreal. „Myslím si, že môj syn je na úrovni, na akej by mal byť. Videli ste rovnako, že nie všetko sa podarilo. Zajazdil však vynikajúce preteky."

A čo si myslíte vy? Súhlasíte s Claire Williamsovou, alebo sa pridáte na stranu Jaqcuesa Villeneuva?

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri