Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Dabl v Montreale vrátil do čela Mercedes

Sunday, 11. 06. 2017 - 22:46, Ľuboš Kašický   

Dabl v Montreale vrátil do čela Mercedes

Vydarený víkend Hamiltona znamenal 56 víťazstvo a 65 pole position. Ferrari tentoraz na Mercedesy nestačilo.

 


Obľúbený okruh v Montreale evidentne lepšie sadol mercedesom. Navyše Angličan Lewis Hamilton bol na neudržanie. K traťového rekordu a pole position zo soboty v nedeľu pridal aj najrýchlejšie kolo a víťazstvo. „Okruh Gillesa Villeneuva je pre mňa výnimočným, pretože práve tu som v roku 2007 vyjazdil svoju prvú pole position a následne na to aj prvé víťazstvo v F1," vyznal sa Hamilton, pre ktorého vyrovnanie niekdajšieho rekordu v počte pole position jeho pretekárskeho idolu bolo silným emotívnym zážitkom.

rb08.jpg

Angličan nezaváhal ani na štarte a prakticky celé preteky, až na jedinú zastávku v depe, odkrúžil na čele. Mercedesy nielenže, kontrolovali preteky, ale poistili sa aj rozličnou stratégiou pre Hamiltona a Bottasa. Po odstúpení Verstappena v 11.kole sa definitívne na druhé miesto za Angličana dostal jeho fínsky tímový kolega. „Rozdelili sme si stratégiu. Lewis kontroloval tempo a ja som kontroloval situáciu za nami," priznal Valtteri Bottas.

rb05r.jpg

Tímu Ferrari sa v Kanade nedarilo, ako by si želali. Hneď v úvode pretekov poškodil Vettel predné krídlo po kontakte s Verstappenom a musel predčasne do depa. Nemec sa prepadol na posledné miesto a menil stratégiu. Červení sa rozhodli, že pôjdu na dve zastávky a do finále agresívne obujú čerstvé ultrasofty. U Vettela sa to dalo predpokladať, no pre rovnakú taktiku sa rozhodli aj v prípade Raikkonena. Obidva ferrari boli potom v závere oproti súperom oveľa rýchlejšie a Vettel sa pretlačil až na štvrté miesto. Räikkonen mal v závere technické problémy a musel sa uspokojiť so siedmym miestom.

me15.jpg

Nádherná preteky znova zajazdili piloti tímu Force India, keď bojovali o tretie miesto, ktoré pre seba zabetónoval skúsený Daniel Ricciardo na redbulle. „Nevedel som sa dočkať šachovnicovej vlajky. Celé preteky som sa len bránil," netajil vysmiaty Austrálčan. Na neschopnosť predbehnúť Ricciarda nakoniec doplatili Ocon i Perez stratou pozícií v prospech Vettela.

rb06-3.jpg

Smutnú pesničku spieval naďalej Fernando Alonso, ktorému pár kôl pred koncom znova nevydržal motor. Španiel sa však v Indy naučil, čo je to vážiť si divákov a neváhal ich potešiť svojou prítomnosťou priamo na tribúne.

me13.jpg

Z prvých bodov sa teší mladý nováčik Lance Stroll, ktorý dokázal premiérovo doviezť Williamsu dva body za deviate miesto práve pred svojim domácim publikom.

res-70k-final.jpg

Dvojité víťazstvo Mercedes vrátilo do čela priebežného poradia Pohára konštruktérov, kde vedie o osem bodov pred Ferrari. V šampionáte pilotov Hamilton znížil Vettelov náskok na dvanásť bodov. O dva týždne pokračujú MS formuly jeden veľkou cenou Azerbajdžanu v Baku.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri