Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Aries Racing s víťazstvom v 2WD, ale aj neštartujúcou Škodou Fabia

Tuesday, 21. 11. 2023 - 09:14, Miroslav Majláth   

Aries Racing s víťazstvom v 2WD, ale aj neštartujúcou Škodou Fabia

Aries Racing Team na 14. AUTO SHOW 2023 priviezol hviezdnu zostavu a nakoniec bral víťazstvo v 2WD a triede. Druhé auto žiaľ už po piatkových predvádzacích jazdách nenaštartovalo.

 

T. Szabosi;jm1a7396.jpg

Veľkou hviezdou podujatia 14.  AUTO SHOW 2023 mala byť posádka Richard Gonda – Miroslav Palko. Všetci fanúšikovia očakávali veľké porovnanie dvoch veľmi známych okruhových jazdcov, pričom jedným z nich mal byť práve Richard Gonda, reprezentujúci Aries Racing team s vozidlom Škoda Fabia Rally2 evo.

Tibor Szabosi

Zatiaľ čo v piatok, pri predvádzacích jazdách nielen vozidlo, ale aj Richard fungovali perfektne, v sobotu ráno bolo všetko inak. Škoda Fabia Rally2 evo totiž odmietala naštartovať svoj motor a tak fanúšikovia, očakávajúci spomínané porovnanie, prišli skrátka.

T. Szabosi;jm1a6719.jpg

Adam Slobodník

„Chceli sme sezónu ukončiť trošku iným štýlom, ale bohužiaľ, pri motoristickom športe vstupuje do súťaženia aj technika a sem tam sa stane, že tá jednoducho odmietne poslušnosť. Musíme sa s tým naučiť žiť, inak to nejde. Je to veľká škoda, strašne som sa tešil na to, že sa s chlapcami ponaháňame na rovnakých autách a bude to poriadna zábava. Trať bola výborne pripravená, všetko bolo skvelé. Som rád, že nám vyšiel aspoň ten včerajšok. Povozil som neskutočné množstvo partnerov Aries Racing Teamu, ale aj priateľov a známych. Napriek faktu, že nás technika sklamala, ostávame tu a budeme podporovať našich súperov aspoň z tribúny. Mrzí ma to, je to druhá Auto Show pri ktorej zradila technika, tak snáď nabudúce bude všetko fungovať perfektne,“ zhodnotil Richard Gonda v sobotu ráno.

Adam Slobodník

Adam Slobodník

T. Szabosi;jm1a6696.jpg

Aries Racing Team tak nakoniec v rámci súťaže 14. AUTO SHOW 2023 reprezentovala na tratiach iba jedna súťažná posádka. Tú tvorila dvojica Kamil Švec – Ľudovít Grendel a vozidlo Peugeot 208 Rally4. Kamil s Ľudom síce v prvom teste na sekundičku zaváhali a v cieli im medzi vozidlami s pohonom jednej nápravy patrilo „až“ tretie miesto, v následných štyroch rýchlostných skúškach brali vždy prvé miesto. Výsledkom v cieli súťaže bolo víťazstvo v 2WD, ale aj triede 5 a k tomu všetkému aj piate miesto absolútneho poradia.

T. Szabosi;jm1a7538.jpg

„V piatok som povozil veľké množstvo partnerov za čo som rád. Dnes, v rámci súťaže som v prvom teste urobil jednu malinkú chybu, zhasol nám motor a z toho pramenila tá spomínaná strata. Od druhého testu však všetko išlo ako malo a spolu s Ľudom sme brali vždy víťazstvo medzi dvojkolkami aj v triede. Keď už sme pri Ľudovi, musím povedať, že navigoval výborne a je vidieť, že práve tu na Auto Show získal už v minulosti veľmi veľa skúseností. Výsledok, prvenstvo v 2 WD, prvenstvo v triede 5, ale aj piate miesto absolútne nás veľmi potešilo,“ doplnil Kamil Švec v cieli súťaže.

Tibor Szabosi

Pavol Cireň, šéf Aries Racing Teamu v minulosti rovnako jazdieval rally súťaže, ale aj okruhové preteky. Rovnako vie, že technika niekedy dokáže poriadne potrápiť, čo sa stalo v prípade Riša Gondu, ale vie aj oceniť víťazstvo druhej posádky, kde za volantom sedel Kamil Švec, aktuálne národný vicemajster Slovenska v rally.

Adam Slobodník

„V prvom rade som rád, že sa nám podarilo poskladať takúto dobrú partiu jazdcov. V piatok to bolo v našich boxoch doslova ako vo včeľom úli, navštívilo nás neskutočné množstvo partnerov, kamarátov a známych a Rišo s Kamilom im ukázali ako to vyzerá v rally aute rútiacemu sa po rýchlostnej skúške za plnej paľby. V sobotu som bol z prenajatej Škody Fabia Rally2evo najskôr dosť sklamaný, ale zažil som takéto chvíle v minulosti aj ja sám na vlastnej koži, takže som sa cez to nejako preniesol. Viac ma to mrzelo za Riša a Mira, ktorí ostali sedieť na tribúne. Kamil s Ľudom svoju robotu urobili perfektne za čo im patrí moja vďaka. Verím, že sa v takejto zostave predstavíme aj v budúcnosti a potom bude aj technika poriadne poslúchať. S Auto Show som inak veľmi spokojný,“ uzavrel Pavol Cireň debatu.

Adam Slobodník

T. Szabosi;jm1a7070.jpg

Či a kde sa v tomto roku ešte Aries Racing Team niekde predstaví, to je v tomto momente ešte v riešení. Ak sa tak stane, určite vás budeme o tom informovať.

Aries Racing

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri