Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Zúrivá nuda veľkej ceny Francúzska

Sunday, 23. 06. 2019 - 16:50, Ľuboš Kašický   

Zúrivá nuda veľkej ceny Francúzska

Bez väčšieho vzrušenia sme dnes videli len ďalšie víťazstvo suverénnych Mercedesov, ktoré si upevnili veľký náskok v priebežnom poradí majstrovstiev sveta.

 

Po bezproblémovom štarte si na čele pretekov rozdelili pozície Hamilton, Bottas a Leclerc, ktorí sa už na týchto miestach vozili až do cieľa. Jediným, kto sa dokázal počas pretekov trochu posunúť dopredu bol vlastne iba čerstvý mladoženáč Vettel, ktorý sa zo siedmeho miesta dostal pred obidva mclareny už v úvode pretekov (5.kolo - Norris a 7.kolo - Sainz). Vettel však nedokázal dobehnúť už Verstappena na štvrtom mieste a tak sa musí uspokojiť iba s piatym miestom.

f-start.jpg

V poriadne nudných pretekoch, pri ktorých sa dalo azda len dobre zdriemnuť, bol pre fajnšmektrov zaujímavé sledovanie iba, či Lewis Hamilton dokáže získať cenený Grand Chelem (pole, najrýchlejšie kolo, víťazstvo a vedenie od štartu do cieľa). V závere však Ferrari zavolalo nešťastného Vettela na druhú PIT STOP, aby obul najmäkšie gumy a zaútočil aspoň na extra bodík za najrýchlejšie kolo. Hamilton síce v poslednom kole zajazdil najrýchlejšie kolo a už sa zdalo, že po dlhej dobe zasa dopíšeme Grand Chelem, no Vettel to Angličanovi pokazil. V poslednom kole Vettel bol o 24 tisícin rýchlejší a berie si najrýchlejšie kolo a extra bod.

me14-17.jpg

Žiaľ, toto bola najvzrušujúcejšia udalosť celej nudnej veľkej ceny Francúzska 2019 na okruhu Paula Ricarda v Le Castellet. Príjemnou správou je zlepšenie mclarenov, ktoré dokázali celé preteky jazdiť v prvej desiatke. Akurát v závere mal Norris technické problému a v poslednom kole sa prepadol na desiate miesto.

me12-14.jpg
O týždeň seriál grand prix pokračuje v Zeltwegu tradičnou veľkou cenou Rakúska a my budeme znova pritom.

53k-final.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri