Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Zomrel John Andretti

Friday, 31. 01. 2020 - 14:00, Ľuboš Kašický   

Zomrel John Andretti

Silný automobilový klan Andrettiovcov azda ani netreba fanúšikom automobilového športu predstavovať. Včera však stratil jedného zo svojich radov.

 

Najznámejší z klanu italoameričanov je Mario Andretti, ktorý sa v roku 1978 stal majstrom sveta formuly jeden, triumfoval na päťstomíľovke v Indianapolis a pridal aj titul v IndyCar. Samotný Mario ma dvoch synov. Slávnejším je Michael, ktorý napodobil otcove úspechy v IndyCar a okrem toho, že teraz vedie úspešný súkromný tím Andretti Autosport (jazdil s ním Alonso v IndyCar), tak pridal aj pokračovateľa rodu – syna Marca, ktorý už tiež jazdí IndyCar.

john-a-mario-andretti.jpg

Mario Andretti, ktorý vo februári oslávi rovných 80 rokov, je z dvojčiat. Jeho v rovnaký deň narodený brat Aldo Andretti síce v autošporte neuspel, ale aj jeho synovia to skúsili za volantom tiež. Dokonca v rokoch 1990-92 na pretekoch v Indiapolis štartoval Mario Andretti, jeho synovia Michael a Jeff, ale aj synovec John! Táto situácia sa však už nikdy nezopakuje. Iba 56-ročný John Andretti (vyhral v roku 1987 jedny preteky IndyCar a neskôr pridal aj dve víťazstvá v NASCAR) včera zomrel na následky rakoviny hrubého čreva, na ktoré sa liečil od roku 2017. Zbohom John!



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri