Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Zlato, striebro aj bronz pre Kesko Racing z Novej Bystrice

Monday, 15. 08. 2022 - 21:35, Miroslav Majláth   

Zlato, striebro aj bronz pre Kesko Racing z Novej Bystrice

Počas uplynulého víkendu si dvojica jazdcov Kesko Racing Teamu vyskúšala na vlastnej koži novú pretekársku trať medzi Novou Bystricou a Oravskou Lesnou.

 

Kesko Racing Team

Podujatie Dynamax Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2022 obnovilo preteky automobilov do vrchu medzi Novou Bystricou a Oravskou Lesnou presne po desiatich rokoch. Keďže sa vtedajšie podujatie nezapočítavalo do slovenského kopcového šampionátu, z dnešných jazdcov sa ho zúčastnilo iba zopár.

Kesko Racing Team

Aj z tohto dôvodu Marián Kekeňák a Fero Fusko, reprezentanti rožňavského Kesko Racing teamu vôbec netušili čo ich na novom podujatí čaká. Nakoniec sa im tunajšia veľmi rýchla trať tak zapáčila, že obaja odchádzali domov s množstvom pohárov.

Kesko Racing Team

Marián Kekeňák s vozidlom Ford Fiesta Proto už v sobotu dokazoval, že trať jemu a jeho autu sadla. V konečnom poradí po dvoch súťažných jazdách totiž figuroval na ôsmom mieste absolútneho poradia, ale aj šiestom v kategórii 1. Navyše pri oceňovaní jazdcov bral dvojicu strieborných pohárov a to za druhé miesto v skupine 3, ale aj v triede 3b.

Kesko Racing Team

„Po tejto ceste som v živote nešiel ani v civilnej premávke, ale trať sa mi naozaj páči. Je rýchla, ale v niektorých úsekoch aj zradná. Išlo sa mi fakt dobre. V prvej ostrej som trochu dával pozor, keďže som už dlho nešiel na vode. To sa trochu odrazilo aj na čase, ale som spokojný,“ povedal v sobotu po druhej súťažnej jazde Marián Kekeňák.

Kesko Racing Team

V prípade Fera Fuska, ktorý jazdí na Seate Leon TDi bola situácia rovnaká. Najskôr sa musel zoznámiť so samotnou traťou, vychytať problematické miesta a potom už všetko fungovalo. Fero tak nakoniec bral dva bronzové poháre za skupinu 6 a triedeu 6.

Kesko Racing Team

„Som rád, že máme novú trať, ktorá je pekná a poriadne rýchla. Žiaľ, v prvej súťažnej jazde zapršalo a keďže už samotný štart je poriadne strmý, mal som problém sa rozbehnúť. Potom mi utekal trochu zadok, tak som išiel radšej opatrnejšie. V druhej jazde sme dali mäkšie gumy a už to bolo fajn,“ opísal prvý pretekársky deň ero Fusko.

Kesko Racing Team

V nedeľu nad Novou Bystricou vyšlo slnko a jazdcov čakala suchá trať na ktorej absolvovali dvojicu tréningov. Počas obednej prestávky však začalo pršať, našťastie však iba nad štartom, inak bola celá trať suchá. Tomu zodpovedali aj výkony jednotlivých jazdcov v súťažných jazdách. V prípade Mariána Kekeňáka prišlo k výraznému časovému zlepšeniu. V cieli mu za nedeľu patrilo rovnako ako v sobotu ôsme miesto absolútneho poradia a v kategórii 1 šieste. V skupine 3 to bolo rovnako druhé, ale v triede 3b bral Keko pohár pre víťaza.

Kesko Racing Team

„Ten kopec je fakt dobrý a sedí tomuto autu. Podvozkovo funguje dobre, pneumatiky rovnako. Ja som spokojný, dnes sa mi podarilo zrýchliť čo sa odzrkadlilo aj na víťazstve v triede. No a v skupine to bolo rovnako veľmi tesné. Som spokojný,“ dodal v nedeľu Marián Kekeňák.

Kesko Racing Team

Fero Fusko v nedeľu mal dobrý pocit z jazdy, len vo výsledkoch spadol o jedno miesto smerom nadol. V skupine 6 to teda bola štvrtá priečka, v triede rovnako.

Kesko Racing Team

„Dnes sa mi jazdilo lepšie ako včera. Žiaľ výsledok je o niečo horší, ale už som aj presne vedel na kopci kde som,“ uzavrel rozprávanie Fero Fusko.

Kesko Racing Team

Jazdci Kesko Racing Teamu budú mať teraz dva voľné víkendy. Po nich ich čaká na podujatí TODO Kremnica 2022 opäť nová trať, ale aj záverečné dve kolá seriálu Dynamax MMSR a MSR pretekov automobilov do vrchu 2022.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri