Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Začala „Barumka“. Kopecký ide do vedenia

Saturday, 17. 08. 2019 - 10:00, Ľuboš Kašický   

Začala „Barumka“. Kopecký ide do vedenia

V piatok popoludní otvoril slávnostný štart 49.ročník Barum Rally v Zlíne. Vo večernom okruhu sa rozdávali prvé ostré karty. Tú najlepšiu vytiahla posádka Kopecký – Dresler.


Celé mesto Zlín žije a dýcha atmosférou najvýznamnejšej automobilovej súťaže na území bývalého Československa. Obrovské množstvo divákov si užíva množstvo atrakcií a sprievodného programu a fandí svojim obľúbeným posádkam. „Barumka“ sa jazdí znova ako súčasť Majstrovstiev Európy s najlepšími posádkami bojujúcimi o európsky titul. Hlavným favoritom je pochopiteľne úradujúci šampión Alex Lukyanuk, ktorý štartuje s Alexom Amautovom na Citroene C3 R5. v hre o celkové víťazstvo aj poľská posádka Lukáš Habaj a Daniel Dymurski (Škoda Fabua R5). Jednoznačne najväčším favoritom je však česká majstrovská posádka Jan Kopecký a Pavel Dresler na novej Škode Fabia R5 evo. Honzo však tvrdí, že najdôležitejšie pre neho je víťazstvo v domácom šampionáte, ktorý sa jazdí ako súčasť „Barumky“.

02-pre-event-press-conference.jpg


Kopecký s Dreslerom v českom „majstráku“ bojujú už o piaty titul v rade, no tento rok im vôbec nevyšiel tak suverénne ako vlani. Barum Rally uzatvára sezónu MČR potom, čo sa z finančných dôvodov zrušila posledná súťaž v Příbrami a preto sa bude o titule rozhodovať už v Zlíne. Kopecký je síce vo vedení, no po neúčasti v Hustopečiach mu chýbajú body a talentovaná posádka Filip Mareš a Jan Hloušek (Škoda Fabia R5) zaostáva len o 31 bodov. V takom ohrození Kopecký nebol už celé štyri sezóny predtým a tam má súťaž o to väčší náboj.

ba001.jpg


Už tradične sa začínalo mestským okruhom v Zlíne. Ten štartoval po deviate hodine večer a priniesol najlepší čas Kopeckému, ktorý sa ujal vedenia pred Rusmi Gryazinom ((Škoda Fabia R5) a Lukyanukom. Obaja zaostávajú cca štyri sekundy. Lukáš Kostka, Vašek Pech a Filip Mareš strácajú približne osem sekúnd. Všetko sa však rozbehne v sobotu, kedy na posádky čakajú dve sekcie po štyroch meraných úsekoch a pôjde už do tuhého.

Sledujte výsledky live.

ba002.jpg

Pozrite si našu galériu Slovákov na Barum Rally 2019

ba003.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri