Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Z lovca lovená zver. Barumka vrcholí!

Sunday, 26. 08. 2018 - 12:18, Ľuboš Kašický   

Z lovca lovená zver. Barumka vrcholí!

Alexej Lukyanuk prišiel na Barumku uloviť Honzu Kopeckého. Priebeh súťaže však naopak urobil lovca z Kopeckého. Ako sa tento lov vyvíja? Čítajte ďalej...

 

Piatok sme sa všetci, vrátane väčšiny pretekárov (poz.: nepočítam tých, čo si katovaním utrhávali kolesá), užívali úvodný divácky prológ. „Honzo vie, že sa súťaž nevyhráva na prvej ereske," spokojne konštatoval Pavel Hortek zo Škody. No Kopecký aj napriek tomu bol v nočnom zlínskom prológu suverénne najrýchlejší.

bcrz-2018-foto-kopecky.jpg

Sobota však bola úplne iná. V noci prišla studený front a zapršalo. Podmienky na tratiach sa poriadne zmenili a dážď si nedal pokoj ani počas dňa. „Je to poriadne náročné," uznanlivo kýval hlavou aj Dani Sordo, ktorý je na tohtoročnej Barumke za najväčšiu hviezdu, keď mu tím Hyundai zveril továrenskú i20 R5.

bcrz-2018-foto-lukyanuk-02.jpg

Kopecký s Dreslerom vyštartovali výborne a po úvodnej ereske zvýšili náskok. Potom však prišla nepríjemná trojka na Semetíne. „Bolo to vlhšie, ako sme čakali. Dostali sme niekde defekt a stratili veľa času," nepotešil sa Kopecký, ktorý stratil asi tridsať sekúnd a prepadol sa na štvrté miesto. Česká posádka však zatiahla a do prvého servisu prišla so stratou už len sedem sekúnd. „Podmienky sú veľmi náročné. Nechceme zbytočne riskovať," obhajoval svoju pozíciu lídra Alex Lukyanuk.

bcrz-2018-sordo.jpg

V druhej sobotňajšej sekcii sa rozhodol Kopecký dokázať svoju domácu nepremožiteľnosť, no zasa mal smolu. Hneď v úvode na RS6 dostal znova defekt! „Nevšimli sme si niekde veľký kameň, ktorý nám prerazil hneď dve kolesá! Už nemáme rezervu a toto je asi najťažšia Barumka, akú som kedy išiel," prezradil v cieli Jan Kopecký, ktorý síce v prvej etape zajazdil päť najrýchlejších časov a Lukyanuk iba dva, no aj tak sa na čele vyhrieva „ruská raketa".

Po prvej etape viedol teda Lukyanuk (Fiesta R5) o takmer sedemnásť sekúnd pred Kopeckým (Fabia R5) a tridsaťtri strácal tretí Lotyš Gryazin (Fabia R5). Štvrtý bol Sordo s takmer minútovou stratou.

rs12-2.jpg

V noci zo soboty na nedeľu zasa poriadne zapršalo a celá prvá sekcia nedeľňajšej etapy sa ide na mokru. „Nechceme riskovať a spokojný budem, keď nebudeme strácať viacej, ako desať sekúnd na najrýchlejšieho," tvrdí teraz Lukyanuk, ktorý sa v posledných ročníkoch poučil a chce dôjsť do cieľa. Ísť však na istotu sa v rely nevypláca. Po prvej sekcii v nedeľu Kopecký stráca už iba dve sekundy a bude to dráma až do konca. Kto bude mať pevnejšie nervy? Lovec Kopecký, či lovený Lukyanuk?

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri