Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Poľsko

XIQIO Racing Team smeruje opäť do Poľska

Thursday, 31. 08. 2023 - 10:33, Miroslav Majláth   

XIQIO Racing Team smeruje opäť do Poľska

V rámci podujatia Rajd Rzeszowski sa v tomto roku predstavila na tratiach aj Škoda Fabia Rally2 evo slovenského XIQIO Racing Teamu. Teraz si v Poľsku košický tím predstavenie zopakuje.

 

Wojtek Wróblewski

Štvrté kolo poľského rally seriálu Rajdowe Mistrzostwa Dolnego Śląska 2023 sa bude konať na podujatí 5. Turbojulita Rally 2023 v dňoch 2. – 3.9.2023. Centrom konania tejto asfaltovej súťaže bude mesto Wałbrzych. Toto mesto leží iba dvadsať kilometrov od mesta Swidnica, ktoré sa nachádza šesťdesiat kilometrov juhovýchodne od poľského mesta Wroclaw a približne rovnako je vzdialené aj od mesta Trutnov v Českej republike.

Wojtek Wróblewski

Súťaž 5. Turbojulita Rally 2023 ako sme už spomínali odštartuje v dňoch 2. – 3.9.2023 s centrom v meste Wałbrzych. V Škode Fabia Rally2 evo aj v tomto prípade bude sedieť dvojica Kacper Wróblewski – Jakub Wróbel. Oproti nim sa rovnako ako v Rzeszowe postaví kvalitná konkurencia v podobe Grzyba, Tochowicza, Terleckieho, Szeju, či Kwiatkowskieho, pričom na štart sa postaví takmer šesťdesiatka súťažných posádok.

Wojtek Wróblewski

„Na Rally  Rzeszow sme s posádkou Wróblewski – Wróbel spolupcovali prvýkrát a z oboch strán sme zhodnotili, že spolupráca sa uberá dobrým smerom. Na 5. Turbojulita Rally 2023 pôjdu chalani s autom, ktoré sme si objednali z Keane Motorsport a to z dôvodu, že Kacper s Jakubom budú absolvovať dve súťaže po sebe. Naša Škoda Fabia Rally2 evo však budúci víkend bude v meste Győr, kde s ňou bude súťažiť Ferenc Vincze. Nemalo teda význam posielať teraz auto do Poľska a o týždeň zase iné. Som rád, že sa nám podarilo takto dohodnúť a teší ma, že si Kacper s Jakubom vybrali práve náš tím na dlhodobú spoluprácu,“ vysvetlil Marián Mičák, šéf XIQIO Racing Teamu.

Wojtek Wróblewski

Štart súťaže 5. Turbojulita Rally 2023 je plánovaný na nedeľu (3.9.2023) na 8 hodinu 10 minútu keď bude prvé súťažné vozidlo opúšťať servisné depo. Na súťažné posádky po tomto úkone čakajú celkovo tri sekcie, pričom v rámci každej z nich absolvujú dve rýchlostné skúšky. Celková dĺžka trate je naplánovaná na takmer 230 kilometrov a súhrnná dĺžka šiestich meraných úsekov na necelých 50 kilometrov. Cieľ súťaže je naplánovaný na 16-tu hodine v rovnaký deň. O tom, ako sa darilo XIQIO Racing Teamu a posádke Kacper Wróblewski – Jakub Wróbel vás budeme informovať po ukončení súťaže.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri