Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

XIQIO Racing Team praje pekné a pokojné Vianoce

Thursday, 21. 12. 2023 - 13:44, Miroslav Majláth   

XIQIO Racing Team praje pekné a pokojné Vianoce

Vianoce sú pred nami a s nimi prichádza aj bilancovanie sezóny. Inak tomu nie je ani v slovenskom XIQIO Racing Teame, ktorý v sezóne 2023 dosiahol najlepšie výsledky vo svojej histórii.

 

XIQIO Racing Team

Už začiatok sezóny 2023 bol v košickom XIQIO Racing Teame výnimočný. Do tímových dielní napochodovali nové auto, Škoda Fabia Rally2 evo, ovenčené v sezóne 2022 ziskom českého rally titulu. Po tomto momente prišlo k dohode s maďarskou posádkou Ferenc Vincze – Nándor Percze, že práve so Škodou Fabia Rally2 evo slovenského tímu absolvuje kompletnú maďarskú sezónu. Výsledkom je absolútny maďarský titul rally majstra.

XIQIO Racing Team

Rally šampionát však nebol jediným, kde mohli fanúšikovia rally sledovať Škodu Fabia Rally2 evo na tratiach. Od podujatia Rajd Rzeszowski sa toto vozidlo predstavilo aj v rukách poľskej rally dvojice Kacper Wróblewski – Jakub Wróbel. Napriek faktu, že pre táto posádka úvodnú polovicu súťaže neabsolvovala, v rámci tej druhej dosahovala výborné výsledky, o čom hovorí niekoľko víťazstiev a niekoľko druhých miest v absolútnom poradí.

Wojtek Wróblewski
 
„Už pred sezónou 2023 sme v našom XIQIO Racing Teame vedeli, že musíme zakúpiť nové auto. To sa aj podarilo a my sme domov priviezli Škodu Fabia Rally2 evo. Tým pádom bolo rozhodnuté, že sezónu absolvujeme s posádkou Ferenc Vincze – Nándor Percze. Na začiatku sme o tom nechceli hovoriť, ale cieľ v tomto prípade bol jasný, zisk absolútneho maďarského rally titulu bol jasný. V rámci súťaží sa totiž môže udiať hocičo, môže prísť k havárii, poruche techniky, či k iným nepredvídateľným udalostiam, ktoré by nás vyradili z bojov. Všetko sa však podarilo a ja som veľmi šťastný. Medzitým sme už začali spolupracovať aj s Kacperom Wróblewským, pričom on spoločne s Jakubom Wróbelom rovnako špičkovo s našou Škodou Fabia Rally2 evo reprezentovali na rally v Poľsku. Naše auto má vo svojej histórii za sebou už dvadsaťdva štartov, z toho trinásť víťazstiev a iba jeden jediný krát nebolo na stupňoch pre najrýchlejších troch. Je to naozaj neuveriteľná štatistika a ja by som ju nerád zakríkol. Pevne verím, že to takto pôjde aj naďalej," zhodnotil Marián Mičák po najúspešnejšej sezóne XIQIO Racing Teamu.

XIQIO Racing Team

„Máme po sezóne a čakajú nás najkrajšie sviatky v roku. Preto by som rád poprial všetkým ľuďom dobrej vôle, priaznivcom slovenského XIQIO Racing Teamu, ale aj všetkým súťažným posádkam a rovnako aj všetkým fanúšikom príjemné a hlavne pokojné prežitie Vianoc, veľa zdravia, šťastia a pohody,“ doplnil záverom Marián Mičák, šéf slovenského XIQIO Racing Teamu.

Niechwiadowicz

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri