Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Maďarsko

XIQIO Racing Team na predčasne ukončenej Rallye Veszprém 2023

Tuesday, 08. 08. 2023 - 20:26, Miroslav Majláth   

XIQIO Racing Team na predčasne ukončenej Rallye Veszprém 2023

Pred víkendom sme vás informovali o tom, že slovenský XIQIO Racing Team smeruje na Rallye Veszprém. Všetko však skončilo inak ako všetci predpokladali.

 

XIQIO Racing Team

Po teste, ktorý absolvoval XIQIO Racing Team v týždni pred štartom Rallye Veszprém 2023, ale aj shakedowne tesne pred súťažou vyzerala byť Škoda Fabia Rally2 evo perfektne pripravená. Posádka Ferenc Vincze – Nándor Percze mala nasmerované za ďalším víťazstvom, ktoré by im upevnilo priebežné vedenie v maďarskom rally šampionáte. Test, ako aj shakedown sa však konal na suchej šotoline. V rámci samotnej súťaže však bolo viac, menej pravdepodobné, že sa rozprší, čo sa nakoniec aj stalo. Posádka sa však rozhodla odštartovať do súťaže s aktuálnym nastavením podvozku. To sa ukázalo ako nie celkom správne rozhodnutie, napriek tomu po dvoch odjazdených rýchlostných skúškach patrilo Ferenczovi a Nándorovi priebežné šieste miesto. Mechanici XIQIO Racing Teamu v servise síce stihli upraviť nastavenie podvozku tak ako bolo treba, no na výjazde zo servisnej zóny ich zastihla správa, že súťaž je predčasne ukončená.

XIQIO Racing Team

Dôvodom bolo, že na prvej rýchlostnej skúške prišlo k smrteľnej nehode jednej z posádok. Súťaž tak skončila predčasne a body do hodnotenia maďarského rally šampionátu boli rozdelené iba tretinové. Ferenc Vincze s Nándorom Perczem tak stále ostávajú lídrami maďarského šampionátu.

XIQIO Racing Team

„Veľmi nás mrzí čo sa stalo a rodine jazdca vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Opäť sme si všetci uvedomili, že rally je síce krásny šport, ale vie byť aj veľmi nebezpečný. Vidíme sa na ďalšom kole maďarského šampionátu,“ povedal Marián Mičák, šéf košického XIQIO Racing Teamu po súťaži.

XIQIO Racing Team

Slovenský XIQIO Racing Team sa však nezastavuje a jeho Škoda Fabia Rally2 evo bude štartovať už o týždeň na poľskom Rajde Rzeszowski. S akou posádkou to bude, sa dozviete zo samostatnej správy.

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri