Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Maďarsko

XIQIO Racing Team a úspešná premiéra so Škodou Fabia Rally2

Monday, 03. 04. 2023 - 15:02, Miroslav Majláth   

XIQIO Racing Team a úspešná premiéra so Škodou Fabia Rally2

Slovenský XIQIO Racing Team úspešne absolvoval počas víkendu prvé kolo maďarských rally majstrovstiev. Posádke Vincze – Percze patrilo v cieli druhé miesto absolútneho poradia.

 

XIQIO Racing Team

Maďarský rally šampionát otvorila náročná šotolinová súťaž pod názvom 29. Székesfehérvár Rallye 2023. Tú absolvovala novozaložená súťažná posádka Ferenc Vincze – Nándor Percze s vozidlom Škoda Fabia Rally2, ktoré pripravuje slovenský XIQIO Racing Team. A treba povedať, že celú súťaž nielen auto, ale aj posádka fungovali veľmi dobre. V prvom súťažnom dni spoločne nenašli premožiteľov, pričom im patrilo prvé miesto absolútneho poradia. V druhom súťažnom dni Ferenczovi celkom nesadli dve rýchlostné skúšky, čo znamenalo, že v absolútnom poradí sa posádka posunula na štvrté miesto absolútneho poradia. V poslednej teste však opäť poriadne zatiahli a v rámci druhého súťažného dňa tak nakoniec finišovali na druhom mieste absolútne. Na cieľovej rampe, boli za celú súťaž 2 dni dojazdili na druhom mieste, pričom na cieľovej rampe 29. Székesfehérvár Rallye 2023 brala posádka poháre za druhé miesto.

XIQIO Racing Team

„Ja osobne šotolinu veľmi nemusím a ani nie som na nej úplne doma. Ale teraz to vyšlo a ja som veľmi spokojný so štartom do sezóny a s našim umiestnením. S Nándorom sme išli spolu prvýkrát, ale všetko dobre fungovalo a my sme si aj ako ľudia sadli. Veľká vďaka patrí Mariánovi Mičákovi a jeho XIQIO Racing Teamu za to, že Škodu Fabia Rally2 v rekordne krátkom čase perfektne pripravili na túto súťaž,“  povedal v cieli súťaže Ferenc Vincze.

XIQIO Racing Team

Z takéhoto umiestnenia mal veľkú radosť aj majiteľ vozidla a XIQIO Racing Team, Marián Mičák: „V prvom rade  by som rád pogratuloval posádke k výbornému umiestneniu. Chcel by som poďakovať Ferencovi a Nándorovi, že priviezli auto celé a neporušené do cieľa a navyše urobili aj dobrý výsledok. Teraz nás čaká množstvo práce, aby sme Škodu Fabia Rally2 prestavali späť na asfaltovú verziu, ale všetko určite zvládneme bez problémov.“
 
Ďalším podujatím na ktorom bude pokračovať spolupráca slovenského XIQIO Racing teamu a posádky Ferenc Vincze jr. – Nándor Percze bude Šalgo Rally 2023. Podujatie odštartuje počas posledného víkendu v mesiaci máj. Viac informácií vám prinesieme pred štartom súťaže.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri