Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Moto

Vytrvalostné majstrovstvá sveta motocyklov po slávnom Le Mans

Tuesday, 18. 04. 2017 - 17:28, Public relations   

Vytrvalostné majstrovstvá sveta motocyklov po slávnom Le Mans

Druhé 24-hodinové podujatie Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov cestných motocyklov (FIM EWC) v sezóne 2016-17 absolvovali tímy a jazdci uplynulý víkend na slávnom okruhu Bugatti v Le Mans (FR). O výborné umiestnenie a cenné body sa počas "24 Heures Motos" postaral i slovenský tím Yamaha Maco Racing, ktorý uvidíme 23.-24. júna tiež u nás na FIM EWC - 8 h of Slovakia Ring.

csm-24h-mans-moto-2017-depart-657cefd47e.jpg

Preteky v Le Mans navštívilo počas veľkonočného víkendu až 75 000 divákov. Spolu s televíznymi divákmi si užili neuveriteľne tesné súboje dvoch továrenských tímov Yamahy (najvyššej triedy Formula EWC). GMT Yamaha (jazdci David Checa, Niccolò Canepa, Mike Di Meglio) preťala šachovnicovú vlajku po 860 kolách na "malom" okruhu Le Mans a to necelých 20 s pred jazdcami YART Yamaha Official EWC Team (Broc Parkes, Marvin Fritz, Kohta Nozane)!

Tím SERT (Suzuki Endurance Racing Team) - víťaz Bol d'Or - prvých a najslávnejších 24 h pretekov sezóny, vedie priebežné poradie tímov pred Team SRC Kawasaki a GMT94 Yamaha.

csm-24h-mans-moto-2017-team-fcc-32a4af9c2a.jpg

Úspešné 24 Heures Motos má za sebou aj dlhoročný slovenský reprezentant tím Yamaha Maco Racing. Trojica zahraničných jazdcov Marko Jerman, Greg Junod a Anthony Dos Santos odštartovala síce z 19. miesta, no už vo večerných hodinách figurovala na 10. mieste. Následná porucha na motocykli ich stála 7 kôl a 6 miest a vyrovnať sa museli aj so zdravotnými ťažkosťami Grega Junoda. Ten sa pripojil k svojim kolegom takmer na konci pretekov. V cieli im patrilo výborné 8. miesto celkovo a 15 bodov v hodnotení tímov. Boli tiež prví medzi súkromníkmi (bez továrenskej podpory). V priebežnom hodnotení figurujú na 6. mieste z celkovo 27 klasifikovaných stajní, keď úvodný Bol d'Or dokončili na výbornom 4. mieste.

csm-24h-mans-moto-2017-team-april-e4c459d287.jpg

Najtesnejší výsledok v histórii šampionátu (19,819 s) v Le Mans len potvrdzuje vyrovnanosť a atraktivitu vytrvalostných pretekov motocyklov. Najbližím podujatím bude 8 h Oschersleben v Nemecku, 20. mája. Po ňom nasleduje už premiéra na okruhu SLOVAKIA RING (24. júna).



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri