Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Víťazstvo Gabriela Vikora v Dlhej

Wednesday, 29. 08. 2018 - 11:18, Ľuboš Kašický   

Víťazstvo Gabriela Vikora v Dlhej

Lučenecký kartingový V.R. - KART TEAM počas uplynulého víkendu štartoval na piatom podujatí Slovenského kartingového pohára v Dlhej pri Trnave. Vo vyrovnanej konkurencii dokázal starší z bratov Vikorovcov, Gabo zvíťaziť. Mladší Matej skončil piaty.


Mladá trať v Dlhej pri Trnave má iba dva roky a v rámci Slovenského kartingového pohára sa tu jazdili iba tretie preteky (vlani dvakrát). Starší z bratov, Gabriel Vikor (17 r.), štartoval v triede ROTAX MAX (124,8 cm3) a už v kvalifikácii dokázal, že dnes rozhodne patrí medzi slovenskú špičku. Gabo vyjazdil pole position z ktorého aj vyštartoval do prvých pretekov. „Na štarte som sa trochu zamotal a stratil niekoľko pozícií. Z piateho miesta som sa napokon prebojoval na druhé miesto v cieli," opisoval priebeh napínavých pretekov Gabo Vikor. V druhých pretekoch sa potom Gabovi štart vydaril lepšie a po vyrovnanom súboji s niekoľkými ďalšími pretekármi sa nakoniec Lučenčan mohol radovať zo zaslúženého víťazstva. To súčasne znamenalo aj celkové víťazstvo v triede a upevnenie si pozície lídra v priebežnom poradí Slovenského kartingového pohára 2018.

vikor-02.jpg

O nič menej napínavé to však nebolo ani v nižšej triede ROTAX MICRO MAX, kde štartuje mladší Matej Vikor (10 r.). „Do Dlhej sme pricestovali až v sobotu, lebo nám to skôr nedovolili pracovné povinnosti," vysvetľoval otec Gabriel Vikor st., ktorý dozerá na chlapcov z pozície šéfa tímu. „Chýbali nám kilometre, ktoré sme mohli najazdiť v piatok. V sobotu počas prvých dvoch tréningov sa navyše jazdilo na mokrej trati a až ten tretí bol vlastne na suchých podmienkach, na akých sa popoludní jazdila kvalifikácia aj dve súťažné jazdy. Matej sa však v konkurencii jedenástich pretekárov nestratil a vyjazdil si piate miesto na štarte. V prvých pretekoch potom síce po štarte klesol o jedno miesto, no po niekoľkých kolách ho vybojoval späť a skončil piaty. V druhý pretekoch si už ustrážil svoju štartovú pozíciu a ďalšie piate miesto v cieli znamenalo aj celkové piate miesto v triede."

vikor-01.jpg

Preteky v Dlhej pri Trnave boli piatym podnikom sezóny SKP, pričom do konca sezóny zostávajú ešte preteky v Rakúsku 29.septembra a finále sa bude jazdiť znova v Dlhej v polovici októbra (13.10.2018). Ešte predtým však lučenecký V.R. - KART TEAM bude štartovať aj v Majstrovstvách Slovenska, respektíve v Moravskom Pohári, ktoré sú najbližšie na programe už nadchádzajúci víkend v rakúskom Brucku (31.8. - 2.9.2018). Majstrovstvá Slovenska majú trojdňový program a vrcholia trojicou pretekov v nedeľu.

Tibor Szabosi;c30i9908-28.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri