Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Vitajte všetci v sezóne 2015!

Wednesday, 01. 04. 2015 - 16:01, Public relations   

Vitajte všetci v sezóne 2015!

Niektorých prekvapím, iných určite poteším a aj preto si dovolím napísať a začať myšlienkou, ktorá sa už roky rysovala, ale až tento rok nadobudla skutočný rozmer a váhu. 
Milí tuneri a tunerky, milí auto-maniaci, nech ste akokoľvek majetní a akokoľvek orientovaní, sexuálne alebo automobilovo, možno ste si to nevšimli, ale čas chaotických nálepiek, ozrutných univerzálnych dielov a lesknúcich sa plastových písmenok na tuningových autách je nenávratne preč!

amts-ess-logo-01.jpg 

Nechcem tým povedať, že tí z Vás, ktorí ste sa práve dopracovali k svojej vysnívanej nálepke a už leštíte miesto, kam ju nalepíte, aby ste to nerobili alebo že ste čokoľvek zmeškali. Práve naopak! Robte si čo chcete, pretože práve Váš vkus a Vaše nápady robia celú vec jedinečným. Mali by ste si však uvedomiť vlastný veľký prešľap ak si myslíte, že musíte hľadať inšpiráciu za veľkou mlákou, na západe alebo v susedných Čechách. Slovensko sa stáva v strednej a východnej Európe pestrosťou, vkusom a počtom upravených áut skutočnou veľmocou! Máme čo ukázať a vieme do toho vložiť vlastné myšlienky, hromadu práce a nemálo peňazí. Chceme tým žiť, chceme to ukázať a prisahám, keď sa lepšie započúvam, každé slnečné ráno počujem ako vŕzgajú brány, rytmicky rolujú v koľajničkách garážové dvere a ozýva sa jemné tuc-tuc ako po jednom vyťahujete káry, aby ste sa previezli, vybehli na benzínku alebo na zrazové parkovisko a užili si to všetko, prečo to robíte.

Ivan Olle;amts-162.jpg

Aj preto mi dovoľte zreferovať Vám skutočnosť, že máme čo ukázať a máme čím žiť. Na Budapeštianskom výstavisku Hungexpo, kde nás už ôsmykrát s otvorenou náručou a príkladnou profesionalitou hostili organizátori najväčšej automobilovej, motoristickej a tuningovej show, malo naše Slovensko dva natrieskané a hlučné stánky. Možno tieto stánky neurobili dieru do sveta, určite však urobili skvelý dojem na návštevníkov výstavy a zanechali pocit spolupatričnosti a priateľstva u účastníkov Slovenskej výpravy. 
Jedným zo skutočných vrcholov víkendu pre slovenských reprezentantov aj zahraničných partnerov bol 1. Slovenský večer na AMTS, pod záštitou slovenského veľvyslanca v Maďarsku, pána Rastislava Káčera, ktorý ocenil prácu a úsilie v pozadí výpravy, vyjadril uznanie účastníkom a taktiež organizátorom za príkladnú spoluprácu. Vyzdvihol pestrosť komunity slovenskej výpravy a ukázal pohostinnosť, na ktorú sme všetci právom hrdí.

Ivan Olle;amts-100.jpg

Pán veľvyslanec navštívil podujatie v priebehu Nedele, v čase, keď vrcholila atmosféra a odovzdávali sa viaceré ceny.
Na Exkluzívnom slovenskom stánku v profi pavilóne výstavy, s rozlohou 735 m2 a tretím prvenstvom v rade vo veľkosti výstavnej plochy, sa s výraznou pomocou západoslovenskej dielne Hederik Tuning, Vášho obľúbeného portálu Tuning.sk, e-shopu pedro-tuning.sk, špecialistu na japonské vozy JapGarage a novými partnermi na stánku A-M-A Exhaust Systems, AutoROHOZE.sk a Karting Arena Plešivec, predstavilo 29 áut, medzi nimi viaceré špičkovo upravené autá jedinej česko-slovenskej tuningovej súťaže Total Dip Tuning Battle.

Ivan Olle;amts-191.jpg

A akých to bolo 29 áut! Fotky Vám povedia oveľa viac, ale treba spomenúť štvoricu neprehliadnuteľných vozov Škoda. 120M s karosériou kupé, oturbený slalomový špeciál rovnakej karosárskej verzie. Modrá stovka, ktorá kade chodí zbiera poháre a čistokrvný pretekársky špeciál s karosériou 130RS. Spýtajte sa otca na časy, kedy boli Škodovky poster autá v detských izbách panelákov a postavte jednu spolu s ním. Podobný recept dávajú tušiť dve zo spomenutých Škodoviek a výsledok bol naživo dychberúci!

Ivan Olle;amts-196.jpg

Chalani z dielne Hederik Tuning postavili latku vysoko, aj sami pre seba, pretože vystavili päticu úplne odlišných áut, z ktorých dýchal cit pre detail a dlhé hodiny práce. Neprekvapilo by ma, keby už zajtra začali makať na autách na sezónu 2016, aby dobehli samých seba. Atraktívnu a veľmi sexi Carstyling Dolls Show spestrila práve trojica áut od nich, stovky divákov si ich obzreli v neopakovateľnej atmosfére jedinečného otočného pódia Carstyling.hu.

Ivan Olle;amts-201.jpg

Okush a Dibus sa tiež nenechali zahanbiť, naďalej razia cestu kvalitného tuningu japonských áut. Dvojičky RX7, vynovené GTR, staro-nový Turbo Civic predstavuju to najlepšie, čo na tejto scéne môžeme ponúknuť . 
JapGarage ako vždy priviezol pretekárskeho japonca a jedno skromne pôsobiace, ale extrémne náradie v podobe Subaru Impreza WRX STi, ktoré pôsobilo ako keby práve vydriftovalo z rozbahnenej rieky a určite vyhralo danú rýchlostku.
O skvelú atmosféru a sa postarali chalani ale hlavne baby z tímu Total Dip Tuning Battle, ktorí okrem puntičkársky pripravených áut robili takú show až sa neďaleké hlavné pódium roztriaslo v základoch, otáčali sa hlavy smerom k slovenskému stánku a osádky ostatných stánkov stavali na stoličky, aby niečo málo zachytili cez húf ľudí, ktorí sa okolo stánku nazbieral.

Ivan Olle;amts-174.jpg

Nesmieme zabudnúť na poctivých klubových účastníkov, ktorí sa topili v najväčšom klubovom pavilóne Carstyling.hu Club Arena so stovkami upravených strojov, ale nedali sa. Tigrovaný slovenský Jeep Wrangler, poloprevrátený, jedným kolesom na poriadnom kláte svietil už z diaľky a ostatné autá s hrdými majiteľmi dokreslili atmosféru. Pretože v pozadí všetkého sú práve chalani a baby, zapálené pre to, aby sa odlíšili, aby si niečo prispôsobili na svoj obraz, a vďačný za to, že majú takúto veľkolepú príležitosť to ukázať celému svetu.

Ivan Olle;amts-142.jpg

Na záver hádam trochu úprimnosti nezaškodí a nalejme si čistú vodu do pohára. Tohtoročné AMTS nebolo výnimočné kvôli našim alebo iným vylešteným autám, alebo pretože išlo o jubilejný desiaty ročník, alebo kvôli nespočítateľne veľa kráskam, ktoré sa premávali, tancovali a pózovali kade sa človek pozrel. Ani preto, lebo sa takmer nonstop počas troch dní ghymkanauti, driftéri a motorkári pretekali, kto pokreslí asfalt viac a postaví obecenstvo na nohy viackrát. Celý tento čarovný víkend stál za to kvôli všetkým z nás, ktorí sme sa nejakým spôsobom na ňom podieľali. Vďaka patrí každému, kto cestoval dlhé, riskantné kilometre s vysnívaným autom, aby ho vystavil, ale aj každému, kto sa prišiel pozrieť, spravil fotku a poslal úsmev s uznaním pilotovi, ktorý sa už druhý-tretí deň dusil v tejto šialenej atmosfére a vedel, že niet cesty späť ... musím tu byť aj o rok, musím ísť ešte ďalej. Naša vďaka a uznanie musí prenasledovať aj desiatky organizátorov, ktorí všetko vymysleli a do bodky pripravili. Ochrankárom, upratovačkám a babám v bufetoch, pretože bez nich by to taktiež nebolo ono a zďaleka nie také profesionálne, ako bolo. Vďaka za to, že ste prišli, vďaka za potlesk a za to, že sme sa spolu stali súčasťou príbehu, ktorý nekončí.

Sezóna je rozbehnutá, užite si ju a určite sa ozvite, ak ste pripravení pridať sa budúci rok k slovenskej výprave na AMTS 2016.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri