Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Vikorovci v Trebaticiach nesklamali

Tuesday, 25. 09. 2018 - 21:22, Ľuboš Kašický   

Vikorovci v Trebaticiach nesklamali

Vo finále sedemdielnych Majstrovstiev Slovenska v kartingu 2018, ktoré sa jazdili súbežne s Moravským pohárom, lučenecký V.R. - KART TEAM bratov Vikorocov vybojoval dve krásne bronzové miesta.


Tibor Szabosi;asf-2085-1.jpg

Po odrieknutí konania finálových pretekov sezóny usporiadateľmi v Třinci sa záverečný podnik MSR 2018 konal na trebatickej trati pri Piešťanoch. A hoci sme sa obávali prudkej zmeny počasia a s tým súvisiaceho dažďa, nakoniec sa všetky preteky lučeneckého tímu odjazdili na suchu.

Tibor Szabosi;c30i5083-14.jpg

Desaťročný Matej Vikor (ROTAX MICRO MAX) potvrdil svoje postavenie v tomto ročníku Moravského pohára a nakoniec sa v konečnom poradí celej sezóny mohol radovať z výborného druhého miesta. „V pretekoch v rámci Moravského pohára sme v Trebaticiach skončili na treťom mieste. Celkovo si však Matej vybojoval v sezóne MP R MICROMAX titul vicemajtra, čo je zaslúženou odmenou za jeho konštantné výkony a umiestnenia na pódiu v priebehu celej sezóny," tešil sa otec a zároveň šéf tímu, Gabriel Vikor starší. „V budúcom roku by sme na základe tohto výsledku chceli zasa urobiť ďalší krok vyššie."

Tibor Szabosi;c30i8515-13.jpg

Skúsenejší z lučeneckých bratov Vikorovcov, sedemnásťročný Gabo Vikor, štartoval v tejto sezóne v Majstrovstvách Slovenska v triede ROTAX MAX. Aj on v priebehu ročníka 2018 pozbieral niekoľko pódiových umiestnení a pred záverečným podujatím mal stále šancu posunúť sa z priebežného piateho miesta až na konečné tretie. „Myslím si, že môžem vravieť o vydarenom víkende," konštatuje Gabriel Vikor mladší. „V tesnej kvalifikácii som najprv skončil na siedmom mieste z ktorého som aj vyštartoval do prvých pretekov. Asi v polovici pretekov sa mi podarilo prepracovať až na druhé miesto, ktoré som už udržal. Ešte vyrovnanejšie to však bolo v druhých pretekoch, kde sa mi vydaril štart a niekoľko kôl som viedol. Vo vyrovnanom súboji sa však stále menilo poradie a nakoniec som finišoval tesne na treťom mieste. Rovnako vyrovnané boli aj posledné preteky, kde som nakoniec skončil štvrtý."

Tibor Szabosi;c30i6622-12.jpg

V celkovom súčte víkendu to pre Gaba Vikora znamenalo bronzové tretie miesto, keď pri rovnosti bodov s pretekárom na druhom mieste napokon rozhodoval až výsledok z kvalifikácie. V konečnom poradí sezóny Majstrovstiev Slovenska to znamenalo posun na štvrté miesto. Chuť nepopulárnej zemiakovej medaily však vylepšila skutočnosť, že Gabriel Vikor ml. bol najvyššie umiestneným Slovákom a vybojoval si tak miestenku na Rotax Grand Finals 2018, ktoré sa prvýkrát uskutoční v juhoamerickej Brazílii. „Je to fantastické a veľmi sa z toho teším," neskrýval radosť 17-ročný Lučenčan.

Tibor Szabosi;asf-2362-2.jpg

Po vydarenom víkende v Trebaticiach máme síce ukončenú sezónu Majstrovstiev Slovenska, no pred nami sú stále ešte dve podujatia Slovenského kartingového pohára, ktorý majú Vikorovci tiež výborne rozbehnutý. Gabo by už teoreticky nemal prísť o titul vo svojej triede a mladší Matej sa pohybuje v priebežnom poradí okolo piateho miesta. Predposledný podnik SKP 2018 je na programe už tento víkend na trati v rakúskom Brucku.

Pozrite si celú galériu

Tibor Szabosi;c30i4382-19.jpg

Tibor Szabosi;asf-2423-2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri