Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Vikor víťazom záverečného podujatia

Friday, 19. 10. 2018 - 10:01, Ľuboš Kašický   

Vikor víťazom záverečného podujatia

Finálový podnik Slovenského kartingového pohára vyšiel mladému V.R. - KART TEAMu z Lučenca na výbornú. Gabriel Vikor nenašiel na trati premožiteľa a potvrdil absolútne celkové prvenstvo v konečnom poradí triedy ROTAX MAX.


„Do Dlhej pri Trnave sme pricestovali podľa plánu o deň skôr, aby sme stihli testovacie jazdy a pripravili motokáry na sobotňajšie podujatie," približuje záverečný pretekársky víkend slovenskej kartingovej sezóny 2018 šéf tímu, Gabriel Vikor starší. „Organizátori už zohľadňovali, že sa skôr stmieva a rýchlejšie sa ochladzuje. Preto sa aj v sobotu jazdili len dva tréningy dopoludnia a po nich už nasledovala kvalifikácia a preteky."

Tibor Szabosi;cv3i4575.jpg

Svojich fanúšikov a partnerov, ktorí prišli povzbudiť tím do Trnavy, potešil vynikajúcim výkonom najmä starší zo súrodencov, Gabo Vikor (17 r.), štartujúci v triede ROTAX MAX (124,8 ccm). Najprv v sobotu zajazdil najlepší čas v kvalifikácii, čo znamenalo aj najlepšiu pozíciu na štarte prvý pretekov, a potom vybojoval v obidvoch pretekoch víťazstvá. „Štart do prvých pretekov mi trochu nevyšiel a stratil som niekoľko pozícií. V pretekoch som ich však znova získal naspäť a vyhral som. V druhých pretekoch som si dal na štarte lepší pozor a vedúcu pozíciu som udržal počas celých pretekov," opisuje úspešný víkend Gabo Vikor, ktorý získal nielen prvenstvo v poslednom podujatí Slovenskej kartingovej sezóny (SKP) v Dlhej, ale zároveň tým potvrdil celkové prvenstvo v absolútnom poradí. „Mám z toho radosť. Sezóna bola náročná a zasa som získal veľa nových skúseností, ktoré ma môžu v nasledujúcej sezóne posunúť vyššie. Už sa neviem dočkať, kedy sa rozbehne nový ročník."

Tibor Szabosi;cv3i4885.jpg

Peknú sezónu má však za sebou aj iba desaťročný Matej Vikor. Pre toho bolo hlavným cieľom získať tento rok čo najviac skúseností a odjazdiť čo najviac kilometrov. V Dlhej ukázal, že sa vie rýchlo učiť a v štartovom poli sa nestratil. V triede ROTAX MICRO MAX vybojoval v kvalifikácii ôsme miesto a po napínavom priebehu prvých pretekov (v úvode stratil niekoľko pozícií) si túto priečku vybojoval aj v cieli. V druhých pretekoch dokázal vyťažiť z chýb svojich súperov a nakoniec sa radoval z piateho miesta. V celkovom poradí víkendu v Dlhej mu tak patrila siedma priečka, ktorá stačila na upevnenie si piateho miesta v konečnom poradí sezóny v jeho triede.

Tibor Szabosi;cv3i4404.jpg

„Sezóna bola dlhá a náročná. Chlapci však ukázali, že majú potenciál a doviezli pekné výsledky. Všetci z roho máme veľkú radosť. Samozrejme, že to by nebolo možné aj bez podpory našich partnerov a podporovateľov, ktorým sa chceme aj týmto veľmi pekne poďakovať. Víťazstvá nás povzbudili a veríme, že aj v nasledujúcej sezóne sa nám podarí rovnako úspešne reprezentovať Lučenec a slovenský motokárový šport. Ešte raz ďakujeme a prosím, držte nám aj naďalej palce," zakončil Gabriel Vikor starší.

Tibor Szabosi;asf-3446.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri