Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Vikor reprezentuje Slovensko v Brazílii

Sunday, 18. 11. 2018 - 11:54, Ľuboš Kašický   

Vikor reprezentuje Slovensko v Brazílii

V dňoch 24.novembra až 1.decembra sa v Brazílii pod záštitou Medzinárodnej kartingovej komisie (CIK-FIA) koná už devätnásty ročník Veľkého finále ROTAX MAX CHALLENGE. Slovensko na tomto prestížnom svetovom podniku bude reprezentovať lučenecký VR - KART TEAM a talentovaný Gabriel Vikor.


Nie je tajomstvom, že motokáry bývajú bránou do veľkého sveta automobilových pretekov. Začínali na nich aj najväčšie hviezdy súčasnosti a podpora kartingových talentov je prioritou nejednej národnej motoristickej federácie. Zo slovenskej mladej generácie, ktorá prešla motokárami, môžeme spomenúť mená ako Maťo Homola, či Samo Sládečka. Jednou z nových veľkých nádejí tohto športu na Slovensku je aj mladý Lučenčan Gabo Vikor (17 r.).

Tibor Szabosi;asf-2426-1.jpg

Gabriel Vikor ml., jazdiaci za lučenecký VR - KART TEAM, jazdil v práve skončenej sezóne 2018 v kategórii ROTAX MAX (125 ccm, 28,5 ks). Súťažil v kartingových Majstrovstvách Slovenska a v Slovenskom kartingovom pohári. Na základe svojich výsledkov sa ako najlepší Slovák vo svojej kategórii prebojoval do veľkého svetového finále Rotax Max Challenge Grand Finals 2018, ktoré sa prvýkrát uskutoční v juhoamerickej Brazílii.

Tibor Szabosi;cv3i3337.jpg

Veľké svetové finále sa každoročne usporadúva od roku 2000 a zúčastňujú sa ho najlepší pretekári z celého sveta (približne zo 60 krajín). Zastrešuje ho rakúsky výrobca motorov ROTAX, ktorý pre svetové finále poskytuje všetkým pretekárom kompletné motokáry. Účastníci, ktorých sa z celého sveta zíde asi 250, dostanú svoju pridelené motokáru na celé finálové podujatie. To trvá viac ako týždeň. V jeho priebehu sa po úvodných voľných tréningoch jazdí v skupinách, kde sa bojuje o postup do semifinálových jázd. Tie potom určia najlepších, ktorí si v jednotlivých kategóriách zajazdia veľké finále.

Tibor Szabosi;c30i9885-16.jpg

„Nesmierne si vážim, že som dostal príležitosť reprezentovať Slovensko vo veľkom finále ROTAX MAX CHALLENGE Grand Finals 2018. Je to obrovská skúsenosť na ktorú sa veľmi teším. Veľmi by som si želal prebojovať sa až do samotného finále. Urobím preto všetko," vraví správne nabudený talentovaný lučenecký pretekár. „Posledné štyri roky sa Veľké finále jazdilo na európskom kontinente. Tentoraz sa vôbec prvýkrát bude konať na juhoamerickej pôde, čo je pre nás Európanov podstatne náročnejšie. Aj preto sa chcem touto cestou veľmi poďakovať všetkým, ktorí nám veria a podporili nás, aby sme tento náročný štart za oceánom mohli absolvovať," dodáva šéf tímu, mechanik a tréner v jednej osobe, Gabriel Vikor starší. „Podujatie začína v sobotu 24.novembra, no my už musíme zo Slovenska vyštartovať niekoľko dní predtým, aby sme stihli včas doletieť a vybaviť na mieste všetky potrebné veci. Bude to nesmierne náročné, no verím, že to zvládneme a našich fanúšikov a partnerov na Slovensku nesklameme. Prosím, držte nám palce."

vr-team-partneri.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri