Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Viete koľko zarába Lewis Hamilton?

Friday, 27. 12. 2019 - 12:19, Ľuboš Kašický   

Viete koľko zarába Lewis Hamilton?

Podľa časopisu Forbes sa anglický pilot F1 radí medzi desať najlepšie zarábajúcich športovcov posledného desaťročia. Pozrime sa na to, koľko berie najlepší športovec Európy za rok 2019.

 

Podľa Forbes sa Hamilton radí na desiate miesto najlepšie platených športovcov v dekáde od roku 2010 až 2019. Na čele zoznamu sú Floyd Mayweather, Christiano Ronaldo a Lionel Messi. Lewis Hamilton zarobil vraj cez 400 miliónov dolárov, no s výplatou za rok 2019 sa jeho majetok odhaduje na viac ako 500 miliónov dolárov.

Ivan Olle;nagy-f1-hockenheim-saturday-202.jpg

Angličan jazdiaci za nemecký tím Mercedes v poslednej sezóne vyhral jedenásť pretekov z 21 štartov a ziskom 413 bodov vytvoril nový rekord zisku bodov za sezónu. Jeho základný plat je vraj 52 miliónov ročne plus bonusy a partnerské zmluvy. Toto robí z Hamilton najlepšie zarábajúcim pilotom v celej histórii F1. Pre porovnanie Sebastian Vettel dostáva od Ferrari plat 40 miliónov dolárov.

Ivan Olle;nagy-f1-hockenheim-saturday-4.jpg

Lewis Hamilton má zmluvu s Mercedesom do konca sezóny 2020 a je pre nemecký tím zlatou rybkou. Ten, kto si bude chcieť Angličana zaplatiť aj na ďalšie obdobie si bude musieť poriadne hlboko siahnuť do vrecka. Na konci sezóny 2020 končí aj Vettel vo Ferrari a tak bude zaujímavé sledovať, čo sa udeje v prestupovom kolotoči. Preto by sme sa nemali čudovať, že v Maranelle sa už tento december poponáhľali so dlhoročnou zmluvou s budúcou superhviezdou, Charlesom Leclerkom.

fia000.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri