Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Verstappenova šanca na čistý hetrik

Friday, 09. 08. 2019 - 09:19, Ľuboš Kašický   

Verstappenova šanca na čistý hetrik

V roku 2015 sa do kalendára F1 po 23 rokoch vrátila veľká cena Mexika. Dnes bolo oznámené, že F1 zostane v Mexiku až do roku 2022.

 

Po úspešných piatich rokoch sa Liberty Media a mexická strana dohodli na predĺžení zmluvy na ďalšie tri sezóny. To zaručuje mexickej grand prix, že ju v kalendári uvidíme minimálne do roku 2022. „S radosťou oznamujeme, že naše partnerstvo pokračuje,“ prehlásil Chase Carey, vrchný šéf kolotoča F1. „Od svojho návratu do kalendára v sezóne 2015 sme tu vždy videli veľký záujem fanúšikov a úžasné preteky. Za posledné štyri roky sa pretekov v Mexiku priamo zúčastnilo 1,3 milióna divákov a to sú silné argumenty na pokračovanie našej spolupráce.“

q6-5.jpg

Tento rok čaká na mexickú grand prix už jubilejný dvadsiaty ročník. Prvé preteky F1 sa v Mexiku jazdili v roku 1963 (vyhral Jimmy Clark na Lotuse). V kalendári vtedy Mexičania zostali do roku 1970 (vtedy vyhral Jacky Ixkc na Ferrari). Nová éra pokračovala až v roku 1986 (premiérové víťazstvo Gerharda Bergera na Benettone), no tiež trvala iba sedem rokov (v roku 1992 dominoval Nigel Mansel s Williamsom). Potom trvalo 23 dlhých rokov, kým návrat mexického pilota do štartového poľa a mexické peniaze vrátil GP Mexika do kalendára.

p3-5.jpg

V posledných štyroch rokoch dvakrát vyhral Mercedes (Rosberg a Hamilton) a dvakrát Verstappen s redbullom. Max Verstappen je znova v skvelej forme a ak zvíťazí aj tento rok v októbri, tak zaknihuje čistý mexický hetrik, čo sa ešte nikomu nepodarilo.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri