Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Verstappen vyhral mokrý chaos v Nemecku!

Sunday, 28. 07. 2019 - 18:00, Ľuboš Kašický   

Verstappen vyhral mokrý chaos v Nemecku!

Premenlivé počasie sa postaralo o absolútne nečakaný priebeh veľkej ceny na Hockenheimringu. Poleman Hamilton sa prepadol na chvost a z posledného radu štartujúci Vettel skončil druhý!

 

Ak včera totálne „vybuchol“ tím Ferrari, tak dnes zostali v šoku všetci v jubilujúcom tíme Mercedes. Valtteri Bottas havaroval v závere pretekov a Lewis Hamilton po niekoľkých chybách skončil na jedenástom mieste! Za ním do cieľa došli len pomalé monoposty tímu Williams. „Toľko sa toho udialo, že si to ani neviem zrekapitulovať v hlave,“ výstižne opísal priebeh nedeľňajšej grand prix domáci miláčik Sebastian Vettel, ktorý včera pre poruchu turba zostal stáť na poslednom mieste štartového poľa. Dnes sa mu však v závere (po safety care) nečakane naskytla príležitosť zaútočiť na pódium a Nemec to dokonale využil. Doviezol druhé miesto po štarte z posledného miesta!

rb08-10.jpg

Z víťazstva sa radoval Max Verstappen, ktorý vyštartoval z druhého miesta a divoký priebeh pretekov (po opakovanom výjazde SC a viacerých haváriách) zvládol najlepšie. „Bolo to o tom urobiť čo najmenej chýb a zostať koncentrovaný. Som rád, že sa mi to podarilo a s dnešným našim výkonom som spokojný,“ smial sa v cieli Holanďan, ktorý konečne začal dozrievať aj ako pilot, aj ako človek. (aspoň sa to tak javí po jeho druhom víťazstve v tejto sezóne). Verstappen okrem víťazstva bral bod aj za najrýchlejšie kolo a výrazne stiahol náskok Bottasa, ktorý je v priebežnom poradí šampionátu pred ním už len o 22 bodov.

me11-16.jpg

Zaujímavé poradie bolo aj na ďalších miestach, keď z tretieho miesta sa mohol radovať navrátivší sa Daniil Kvyat (STR) a o pódium v závere tesne prišiel pilot, „povolaním syn“, Lance Stroll (Racing point). To všetko zásluhou havárií favorizovaných pretekárov, ktorí v premenlivých podmienkach havarovali, alebo zostali zahrabaní v štrku. Z nich najviac smutný môže byť Charles Leclerc (Ferrari), ktorý dvakrát výborne načasoval výmenu pneumatík a mal veľkú šancu útočiť na víťazstvo. Z druhého miesta však vyletel v poslednej zákrute do štrku a už sa odtiaľ nevyhrabal. Druhé miesto sa stalo osudným aj Nicovi Hulkenbergovi (Renault), ktorý havaroval na rovnakom mieste. Bottas potom dostal šmyk v prvej zákrute niekoľko kôl pred cieľom a rozbil svoje auto.

rb05r-3.jpg

Mercedes oslavoval na Hockenheime viacero jubileí a chcel parádny domáci výsledok, no nepotešil ani Hamilton, ktorý pil chladené nápoje a dostal slabú angínu. Nič však neospravedlní jeho viacero chýb na mokrej trati, keď najprv v polovici pretekov z vedúceho miesta dostal šmyk a navyše nebezpečne sa krížom cez celú trať v poslednej zákrute vracal do depa na výmenu poškodeného spoileru. O niekoľko kôl chybu zopakoval aj v prvej zákrute a prepadol sa úplne na posledné miesto. Dokonca chvíľu hrozilo, že aj „nešťastník“ Kubica bude so svojim pomalým williamsom v cieli skôr.

rb06-21.jpg

Celá nemecká divočina na mokrej trati však nijako neohrozila vedenie Mercedesu a jeho pilotov v priebežnom poradí. Náskok v Pohári konštruktérov má Mercedes pred Ferrari už 146 bodov. RedBull sa po víťazstve trochu dotiahol na druhé Ferrari, keď zaostáva 44 bodov. V šampionáte pilotov s veľkým náskokom vedie Hamilton pred Bottasom a až za nimi je dnešný víťaz Verstappen.

rb09-6.jpg

O týždeň šampionát pokračuje veľkou cenou Maďarska na neďalekom Hungaroringu, kde sa tradične stretáva veľa slovenských a českých fanúšikov. Tak dovidenia na Hungaroringu. Počkajme si, kto sa bude radovať tam.

res-final-4.jpg

standings-24.jpg

Pozrite si tiež našu galériu z pretekov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri