Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Veľký relykrosový víkend prichádza na Slovakia Ring

Thursday, 23. 03. 2017 - 09:46, Public relations   

Veľký relykrosový víkend prichádza na Slovakia Ring

Neuveriteľných 181 pretekárskych vozidiel sa postaví už tento víkend 25. a 26. marca na štart Stredoeurópskej trofeje FIA v relykrose počas FIA CEZ OMV MaxxMotion Rallycross. S úvodnými pretekmi MS Formuly 1 v Austrálii si tak slovenskí fanúšikovia užijú akčný motoršport u nás na vlastné oči.

Martin Trenkler;mg-2499-1.jpg

Jazdci zo Slovenska, Česka, Rakúska a Maďarska budú súperiť na 1496-metrovej trati, pozostávajúcej z 34 % z nespevneného - prašného povrchu a zvyšok z rýchlostnej asfaltovej dráhy SLOVAKIA RINGU. Rozhodovať sa bude v triedach SuperCars, Super Touring Cars (do 1600 cm3, do a nad 2000 cm3), Super 1600 a v historických vozidlách (iba Česko).

Martin Trenkler;mg-2735-3.jpg

Na jazdcov čakajú 2 tréningové jazdy, 3 ostré jazdy, dvakrát semifinále a jedno finále. Vrchol víkendu - semifinále a finále - bude na programe v nedeľu od 13:00 a teda niekoľko hodín po Veľkej cene Austrálie; vďaka tomu si diváci užijú zážitok z prvých pretekov F1 aj s ostrými súbojmi v štýle "nárazník o nárazník", a to na vlastné oči. Otvorená pre nich bude hlavná - krytá tribúna, ako aj montovaná na konci hlavnej štartovej rovinky okruhu. Odtiaľ majú možnosť sledovať celú akciu na krátkej, no náročnej trati. S F1 majú najvýkonnejšie SuperCars spoločné neuveriteľné zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 2 s!

Martin Trenkler;mg-7377-1.jpg

Po štarte sa autá - bok po boku - presunú rýchlou pravotočivou zákrutou z asfaltu na prašnú šotolinu, ktorá v sebe ukrýva jeden skok a sériu ostrých a rýchlych zákrut, ako aj samotné žolíkové kolo "Joker lap". Joker ich spomalí takmer o 2 s a prejsť ním musí každý aspoň raz. Práve stratégia a aktuálna pozícia na trati tu dokáže vykúzliť z víťaza porazeného a naopak. O kontakty nikdy nebýva núdza, jazdci majú totiž len pár kôl na to, aby v tesných súbojoch predviedli svoj talent. Po prvom šotolinovom úseku sa presunú na "esíčka" asfaltovej dráhy a za posledným horizontom sa ostrou vlásenkou presunú späť na šotolinu, ktorá ich vyvedie pod plným plynom na hlavnú štartovú rovinku.

Martin Trenkler;mg-2742-3.jpg

Zo Slovákov uvidíme 9 jazdcov: Miroslav Pospíchal (Pospíchal Team) na Volkswagene Polo (trieda STC+2000), Jozef Magdolen (CSauto) na Seate Leon (STC+2000), Stanislav Korytár (Stanley Team) na Volkswagene Polo (STC+2000), Pavol Zachar (National Rallycross Team Slovakia) na Seat Leon II (STC+2000), Vladimír Marko (Marko motor sport) na Seate Ibiza (STC-2000), Juraj Baláž na Mitsubishi Lancer EVO IX (SC), Karol Šedivý na Seate Ibiza (STC-2000), Tomáš Minarovič (KM Racing Slovakia) na Seate Leon (STC+2000) a Šimon Hrnčiar (Powerful Motorsport) na Škode Fabia (STC-1600).

Víkend sa začína tréningovými jazdami túto sobotu o 8:00.

Viac informácií nájdete na www.slovakiaring.sk.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri