Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

V Maďarsku štartuje finále ERC

Friday, 08. 11. 2019 - 11:30, Ľuboš Kašický   

V Maďarsku štartuje finále ERC

Len pár kilometrov pod našimi hranicami sa v Maďarsku jazdí záverečný podnik Európskej rely sezóny. O titule nie je stále rozhodnuté a v tomto kontexte je zaujímavá aj ranná havária Poliaka Habaja.

 

Úradujúcemu šampiónovi Lukyanukovi tohtoročné sezóna príliš nevyšla, no stále má šancu zaútočiť na titul ešte z tretieho mieste, kde momentálne figuruje. O deväť bodov lepšie na tom je Poliak Habaj, ktorý stráca na lídra Ingrama devätnásť bodov. Dnes ráno však Poliak na shakedowne havaroval a nie je isté, či vôbec do súťaže odštartuje.

Tibor Szabosi;c30i1617-21.jpg

„Asi päťsto metrov pred cieľom som stratil kontrolu nad autom a vleteli sme do priekopy,“ vysvetľuje Lukasz Habaj. „Bol som príliš agresívny na brzdách a už sme sa viezli. Náraz bol dosť tvrdý a nevyzerá to dobre. Mechanici sa pokúsia niečo urobiť, aby sme mohli večer odštartovať, ale isté to nie je.“ Posádka je v poriadku, no vynechala aj kvalifikačnú eresku.

habaj-piric.jpg

V kvalifikácii bol najrýchlejší Chris Ingram (Škoda Fabia R5) o necelú sekundu pred Alexejom Lukyanukom (Citroen C3 R5) a Filipom Marešom (Škoda Fabia R5), ktorý zaostal sekundu. Za nimi sú dvaja domáci Maďari, skúsený Herczig (VW Polo R5) a nádejný Vincze (Škoda Fabia R5). Slávnostný štart je dnes o osemnástej v Nyiregyhaze na Košútovom námestí a o hodinu neskôr štartuje krátka divácka RS1-ka v Rabócsiringu.

program-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri