Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Úspešný začiatok motokárovej sezóny

Tuesday, 13. 04. 2010 - 21:43, Radovan Szabosi   

Úspešný začiatok motokárovej sezóny

Sezóna Majstrovstiev SR v pretekoch motokár odštartovala v kombinácii s Moravským pohárom motokár, ostatný víkend „domácim" podujatím v Trebaticiach pri Piešťanoch.

Bol to pre nás pretek plný očakávania, pretože Matej v motokáre nesedel už skoro ½ roka, a tiež preto, lebo to bola aj premiéra úplne nového podvozku Tony Kart, ktorý sme pre sezónu 2010 zaobstarali. Premiérovo sme skúšali aj novú „on-board" kameru, ktorá isto poskytne veľa atraktívnych záberov. S ladením pretekárskej formy a podvozku sme sa trápili už o víkend skôr a bolo to veľmi osožné. Na druhej strane, po tak dlhej prestávke dostali Matejove rebrá riadne zabrať. Dokonca sme museli zakúpiť nový chránič rebier - darmo, motokárový šport aj bolí.

Už piatkové tréningy naznačovali, že sezóna bude náročná, pretože sa zišlo veľmi kvalitne obsadené, mnohopočetné štartovné pole. Pred meraným tréningom sme sa ešte hľadali s optimálnym nastavením a pohode neprispelo ani nevyspytateľné počasie, keď až do poslednej chvíle sme nevedeli či nebudeme štartovať na „mokrom" alebo „suchom" nastavení. Nakoniec sa išlo na suchej trati a Matej si vyjazdil celkom dobré 6.miesto na štarte do prvej jazdy nedeľňajšieho preteku / z 16-tich jazdcov v triede Rotax Max Junior /.

matej-homola-karting-trebatice-4.jpg

V nedeľu sa podľa predpisov motokár išli 3 samostatné jazdy, z ktorých sa výsledky spočítavajú a z ich súčtu sa určuje konečné poradie v preteku.

Takže do prvej jazdy Matej štartoval z 6. miesta a zvyšok tímu mal trošku oprávnené obavy, pretože pri štarte býva najviac nehôd práve v strede pola. Matej však štart zvládol bravúrne a už v druhej zákrute bol na 4. mieste. Neskôr, po vzájomnej nehode dvoch jazdcov pred ním, dokončil túto jazdu pod tlakom ďalšieho súpera na 2. mieste.

Do druhej jazdy teda Matej štartoval z prvej rady, čo pri troche šťastia v jazde, zabezpečuje predpoklad na veľmi solídny výsledok. Po štarte Matej udržal druhé miesto, no v priebehu jazdy motor začal strácať výkon a nakoniec sme boli veľmi radi aj za 3. miesto. Až v depe sa zistilo, že sa povolila zapaľovacia sviečka - škoda.

matej-homola-karting-trebatice-3.jpg

Na štartovnom rošte do tretej jazdy stál teda Matej v druhej rade, ale na výhodnejšej strane. Opätovným vynikajúcim štartom si zabezpečil 2. pozíciu a počas jazdy odrážal útoky súperov. Ale veľké bolesti rebier a vyčerpanosť zapríčinili, že sa dopustil v tejto jazde viacero chýb, ktoré znamenali, že neudržal svoju výbornú pozíciu a obsadil až 4. miesto.

V celkovom zúčtovaní preteku z toho bolo 3. miesto, čo nás na jednej strane veľmi teší, ale objektívne musíme konštatovať „škoda - mali sme aj na viac".

Výsledok však považujeme za veľmi dobrý štart do sezóny 2010, ktorý len potvrdil, že Matej a tím je na dobrej ceste ku koncoročnému vynikajúcemu výsledku.

matej-homola-karting-trebatice-1.jpg

Team HOMOLA Motorsport touto cestou ďakuje za podporu reklamných partnerov a tešíme sa na ďalší pretek, ktorý sa uskutoční 2.5.2010 v Dunajskej Strede, kde samozrejme srdečne pozývame všetkých priaznivcov.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri