Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Tretie miesto v siedmej etape a posun na priebežné tretie miesto Juraja Vargu

Sunday, 14. 01. 2024 - 17:35, Miroslav Majláth   

Tretie miesto v siedmej etape a posun na priebežné tretie miesto Juraja Vargu

Oddychový deň na 46. Rally Dakar 2024 skončil a opäť nastúpilo tvrdé súťaženie a v ňom bral slovenský reprezentant Juraj Varga v siedmej etape tretie miesto v kategórii Quad.

 

Varga Motorsport Team

Druhú polovicu 46. Rally Dakar 2024 odštartovala siedma etapa, ktorá smerovala z Rijádu do Al Duwadimi. Súťažiacich v rámci nej čakalo viac ako osemstosedemdesiat kilometrov, ale aj viac ako štyristoosemdesiat meraných. Profil trate bol rôznorodý, od rovín až po strmé stúpania a klesania a to všetko sa odohrávalo na spevnenom, kamennom povrchu, ale aj pieskovom, pričom samozrejme nechýbali ani pieskové duny. Juraj Varga do etapy vyštartoval veľmi dobre keď na prvom waypointe figuroval na vedúcej priečke. Následne prišiel posun  na druhé miesto a neskôr na tretie. Toto sa zopakovalo ešte raz, až sa nakoniec Juraj usadil na treťom mieste, ktoré mu patrilo aj v cieli siedmej etapy. S týmto pekným umiestnením sa zároveň posunul na tretiu priečku v kategórii Quad aj v priebežnom poradí.

Varga Motorsport Team

„Včerajší deň nám určite všetkým dobre padol a nabrali sme ďalšie sily. Tých sme v dnešnej, siedmej etape potrebovali dosť, keďže bola zase poriadne dlhá a náročná. Čakal nás na nej najskôr tvrdý podklad, potom aj trochu dún a piesku a v závere to zase bol tvrdý podklad. Ja som sa snažil čo sa dalo, ale Andujar a Giroud boli zase rýchlejší. S tretím miestom som spokojný, no a keďže Madeiros dojazdil až na šiestom mieste, ja som sa záoveň posunul na tretie miesto priebežného poradia,“ povedal Juraj Varga.

Varga Motorsport Team

Už zajtra nás čaká ďalšia etapa Rally Dakar. Jej celková dĺžka bude opäť poriadna, takmer osemsto kilometrová a meraný úsek bude mať viac ako štyristopäťdesiat kilometrov. Súťažiacich na tejto trati smerujúcej z Al Duwadimi do Hailu čakajú opäť zmiešané povrchy počnúc pieskom a končiac veľkými kameňmi.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri